Barcelona, 8 de novembre de 2016.- Més de cent experts han assistit avui a la “Jornada Tècnica de Projectes LIFE: Aigua, residus i economia circular”, que s’ha celebrat a les instal·lacions d’Eurecat-CTM i que ha servit per a donar a conèixer els darrers projectes LIFE de sostenibilitat del centre tecnològic entre socis internacionals i empreses del territori.

L’acte s’ha dividit en dues sessions de treball paral·leles on experts d’Eurecat-CTM i altres institucions han presentat un total de tretze projectes sobre la gestió eficient de l’aigua, d’una banda, i sobre residus i economia circular, d’una altra. En el primer cas, destaca la demostració del projecte LIFE REWATCH, per a la reutilització d’aigua a la indústria petroquímica i el LIFE InSiTrate, per a la bioremediació de nitrats de l’aigua subterrània.

S’hi han presentat 13 projectes de sostenibilitat entre socis internacionals i empreses del territori.

A la sessió sobre residus i economia circular també s’ha presentat, entre d’altres, el projecte LIFE RELEACH, per reduir l’impacte ambiental dels lixiviats (aigües contaminades) provinents dels abocadors mitjançant membranes recuperades de plantes dessalinitzadores. En aquest sentit, i com a part de la jornada, els participants han visitat la planta pilot on s’està provant aquesta tecnologia.

La jornada ha comptat amb la presència de Santiago Urquijo, project manager del programa LIFE, que ha destacat que “aquests tipus de trobades són molt beneficioses per a l’intercanvi d’experiències i coneixements entre projectes”, donat que “ajuden tant a la creació de sinèrgies com a la transferència de resultats a altres parts interessades”.

A l’acte també hi ha assistit Carlos de la Paz, de l’equip de comunicació del programa LIFE, que n’ha detallat exemples de bones pràctiques sobre la gestió de l’aigua i l’economia circular.

Els participants han pogut veure de primera mà les instal·lacions on es prova la nova tecnologia.

El programa LIFE és una iniciativa de la Comissió Europea per impulsar projectes de recerca i d’innovació aplicats a la conservació del medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic. El pla va començar al 1992 i compta amb un pressupost de 3.400 milions d’euros per al període 2014-2020.

Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes al Gabinet de Premsa d’Eurecat-CTM a l’email premsa@eurecat.org o al mòbil 630425169.

Sobre Eurecat-CTM

La Fundació CTM Centre Tecnològic forma part del centre tecnològic Eurecat (membre de la xarxa TECNIO), que aplega l’experiència de més de 550 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa

Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org