Barcelona, 21 de febrer de 2017.- Clara Bassols, directora de la Fundació Bertelesmann, conjuntament amb Xavier López, director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, han signat el document d’adhesió del centre tecnològic a l’Aliança per a la Formació Professional Dual.

L’Aliança, promoguda per la Fundació Bertelesmann, conjuntament amb la Fundació Princesa de Girona, la Cambra de Comerç d’Espanya i la CEOE, és una xarxa estatal d’empreses, centres i institucions compromeses amb el desenvolupament de l’FP Dual a Espanya que aposta per un nou sistema d’aprenentatge més productiu tant per als alumnes com per a les empreses.

Actualment, Eurecat té set aprenents d’FP Dual de quatre cicles diferents, com el d’Administració i Finances, Administració de Sistemes Informàtics, Automatització i Robòtica Industrial i Gestió Administrativa. Així doncs, per a Eurecat l’FP Dual és una molt bona eina per posar en pràctica els coneixements i desenvolupar les competències dels aprenents tenint sempre en compte les necessitats reals de la pròpia empresa i contribueix a que la incorporació de professionals a les empreses sigui més efectiva.

El centre tecnològic Eurecat vol reafirmar el seu compromís amb la Formació Professional Dual unint-se a la xarxa Aliança en un acte celebrat a la seu de Barcelona.

Xavier López, director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, ha destacat que l’acord entre ambdues institucions és “una gran oportunitat per captar talent i promoure les vocacions tecnològiques entre els joves” mitjançant una “inclusió directa a l’empresa”, accions que “Eurecat sempre ha prioritzat”.

Per la seva banda, Clara Bassols, directora de la Fundació Bertelesmann ha remarcat que “amb la Formació Professional Dual les empreses creen la seva pròpia cantera de joves qualificats a la seva mida i els joves aprenen les competències i els coneixements que realment necessiten les empreses per convertir-se en millors professionals, molt més capaços, i amb més possibilitats de tenir una feina satisfactòria. Per aquest motiu, és important treballar per garantir en tot moment un procés de qualitat, facilitant a les empreses que s’adhereixin a l’Aliança per augmentar, així, el prestigi de l’FP Dual”.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència i 600 professionals que generen un volum d’ingressos de 43 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org