Barcelona, 11 de novembre de 2016.- El centre tecnològic Eurecat-CTM (membre de TECNIO) forma part, des d’aquest octubre, del consorci Water Reuse Europe, l’associació europea de referència que integra els actors més destacats en l’àmbit de la reutilització i de la gestió sostenible de l’aigua a nivell continental.

L’entitat Water Reuse Europe aglutina els principals actors europeus en reutilització de l’aigua.

D’aquesta manera, Eurecat-CTM aporta la seva expertesa en gestió de l’aigua i economia circular a un consorci format per més de 15 entitats públiques i privades que canalitzen la transferència de coneixement i promouen la innovació en un sector estratègic i en constant creixement.

Es tracta d’un sector en constant creixement i estratègic per a la Unió Europea.

Aquesta integració permetrà a Eurecat-CTM “estar al dia” de les principals novetats del sector a nivell europeu i “ser més competitius a l’hora d’aportar solucions a empreses catalanes en matèria de regeneració i de reutilització”, segons destaca Xavier Martínez, responsable de la Línia de Tecnologia de l’Aigua de la Unitat de sostenibilitat d’Eurecat. El centre tecnològic té una àmplia trajectòria en l’elaboració de projectes innovadors en la gestió de l’aigua, un coneixement adquirit que permetrà al consorci “desenvolupar noves tecnologies i sistemes”, remarca Martínez.

La integració permetrà a Eurecat participar en un major nombre d’iniciatives europees i oferir un servei més competitiu a les empreses catalanes.

El Consorci Water Reuse Europe s’integra en el projecte DEMOWARE de gestió eficient de l’aigua, una iniciativa finançada per la Comissió Europea, formada per 27 socis de 10 països europeus i liderada pel mateix centre tecnològic Eurecat-CTM.

 

Sobre Eurecat-CTM

La Fundació CTM Centre Tecnològic forma part del centre tecnològic Eurecat (membre de la xarxa TECNIO), que aplega l’experiència de més de 550 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org