El centre tecnològic Eurecat i Tecnocom llancen “Appytest for Auto”, el primer servei del mercat que permet certificar la qualitat i la seguretat de les apps per al vehicle connectat.

Barcelona, 4 de maig de 2016.- El centre tecnològic Eurecat i la firma Tecnocom han desenvolupat el primer servei per certificar la qualitat i la seguretat de les aplicacions mòbils per a l’automòbil, en un context de creixement exponencial de l’ecosistema d’apps per al cotxe, en el qual el vehicle connectat ja representa una cinquena part de les vendes del mercat automobilístic a Espanya.

El nou servei, denominat “Appytest for Auto”, és el resultat d’un projecte de dos anys d’investigació i de desenvolupament per verificar la seguretat de les aplicacions mòbils per a l’automòbil, per tal de donar tranquil·litat als fabricants de cotxes i als usuaris.

La certificació s’inscriu en el projecte Appytest, que verifica totes les dimensions de la qualitat d’una aplicació mòbil, que van des de la seva compatibilitat, estabilitat, rendiment i seguretat, amb aplicació en mercats com la banca, les assegurances i les telecomunicacions, als que ara s’afegeix l’automòbil.

L’ecosistema d’apps per al cotxe creix exponencialment i es calcula que un de cada cinc cotxes que es venen a Espanya incorpora algun tipus de connectivitat

Segons explica Santiago Begué, responsable del servei Appytest d’Eurecat, “les aplicacions mòbils per al cotxe són un nou mercat de ràpid creixement”, en què “cal tenir en compte no només la seguretat digital, sinó també la seguretat física a la conducció”, ja que “la manca o la pèrdua de connectivitat poden afectar negativament la seguretat dels ocupants del vehicle”.

En aquest sentit, afegeix el responsable del centre Tecnio, “la nova certificació acredita que una aplicació mòbil per al cotxe compleix amb l’estàndard de la indústria per a la connectivitat del vehicle, ja adoptada per la majoria dels fabricants d’automòbils i de telèfons intel·ligents”.

La investigació que ha fet possible el desenvolupament d’Appytest for Auto ha estat possible gràcies al projecte de R+D CarAppLab, finançat pel programa AEESD del Ministeri d’Indústria.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de TECNIO), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 36 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró i Reus i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que proporciona Eurecat accelera la innovació, elimina la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Sobre Tecnocom

Tecnocom és una multinacional espanyola que cotitza a la Borsa de Madrid des de 1987. El 2006, Tecnocom va iniciar un procés corporatiu d’expansió amb l’objectiu d’arribar a ser líder en el mercat de la tecnologia de la informació espanyol. Tecnocom és una de les tres primeres empreses del sector de la tecnologia de la informació a Espanya (al voltant de 400 milions d’euros d’ingressos) amb una àmplia experiència en operacions d’elevat nivell tecnològic, com a mitjans de pagament bancaris o sistemes d’automatització. La seva presència regional inclou Espanya, Portugal i Amèrica Llatina (Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Mèxic, Perú i República Dominicana) i als EUA, Miami. Per a més informació sobre Tecnocom http://www.tecnocom.es

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org