Lleida, 17 d’octubre de 2016.- El centre tecnològic Eurecat (membre de TECNIO) ha incorporat la Fundació Maqcentre de Lleida, enfocada a la recerca en maquinària agrícola, equips industrials i en metall mecànic, en una operació que reforça la seva dinàmica d’integracions i d’aliances amb els principals agents del sistema d’innovació catalans, amb un acord estratègic de col·laboració amb la Universitat de Lleida (UdL)  i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL).

L’operació reforça el desplegament territorial d’Eurecat i ofereix a les empreses lleidatanes serveis tecnològics més transversals.

En concret, l’acord d’Eurecat amb la Universitat de Lleida té per objecte el treball conjunt en diferents àrees científico tecnològiques i la col·laboració sistemàtica en activitats de transferència i d’innovació. En aquest sentit, la UdL és un referent, entre d’altres, en els camps de l’agricultura i ciències agràries i en tecnologia d’aliments.

Les línies de treball d’Eurecat a Lleida se centraran en la prestació de serveis i en el desenvolupament de projectes d’innovació per al sector de la maquinària agrícola i en l’impuls de solucions en l’àmbit AgroSmart, orientat a l’aplicació de tecnologies digitals per a la seva modernització. Eurecat també potenciarà l’Agritech Big Data, una unitat conjunta amb la UdL i altres partners, centrada en aplicacions basades en l’anàlisi intel·ligent de les dades en el sector agroalimentari.

La presència d’Eurecat a Lleida quedarà reforçada amb la signatura d’un acord estratègic de col·laboració amb la Universitat de Lleida i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari.

En paraules del director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López, la integració del Maqcentre suposa “un major desplegament territorial per treballar més a prop del teixit industrial de Lleida” i l’oportunitat de donar “una resposta més completa a les necessitats d’innovació dels sectors empresarials més importants de Catalunya”.

Amb aquesta operació, “ja són vuit els centres tecnològics que se sumen a Eurecat”, afegeix Xavier López, que posa de relleu l’impuls que dóna la incorporació del Maqcentre a “aliances estratègiques” amb institucions com la Universitat de Lleida, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari i la Paeria.

Segons destaca el president d’Eurecat, Xavier Torra, l’objectiu de la fusió és “reforçar l’activitat del centre tecnològic en sectors tan importants com l’alimentari i la seva digitalització”. L’operació, remarca, “apropa l’oferta de totes les capacitats d’innovació tecnològica d’Eurecat a les empreses lleidatanes”.

Eurecat augmenta el seu pes en el sector agroalimentari, especialment en maquinària per aquest ram i en metall mecànic.

El vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL, Albert Sorribas, ressalta que “aquesta acció s’encaixa en el desenvolupament del Pla Estratègic de Recerca de la UdL i és un pas molt important per aconseguir una transferència efectiva de coneixement a les empreses”.

En aquest sentit, les previsions d’ingressos d’Eurecat a Lleida se situen al voltant dels 750.000 euros en cinc anys i la creació d’ocupació, entre 7 i 8 professionals en el mateix període de temps.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org