SMART CITY EXPO WORLD CONGRESS

Barcelona, 14 de novembre de 2016.- El centre tecnològic Eurecat (membre de TECNIO) ha creat un laboratori de ciberseguretat especialitzat en Internet de les Coses (IoT) per a combatre els riscos que comporten per a ciutats, empreses i organitzacions els objectes connectats a la xarxa, una tecnologia que al 2020 es calcula que assolirà els 20.000 milions d’elements.

Per a mostrar com es poden prevenir les vulnerabilitats de la connexió a Internet d’objectes com electrodomèstics, rellotges intel·ligents, cotxes, termostats, webcams o routers, experts en ciberseguretat d’Eurecat donaran a conèixer el funcionament del seu nou Laboratori Industrial IoT Cybersecurity, mitjançant un exemple del que seria un ciberatac contra la seguretat d’una infraestructura.

En concret, analitzaran en directe el funcionament d’un sistema de mesurament connectat a Internet i mostraran solucions perquè les empreses i institucions adoptin Internet de les Coses d’una forma més segura.

L’equip de treball del laboratori de ciberseguretat d’Eurecat és multidisciplinar i està format per enginyers de telecomunicacions, electrònics, matemàtics i informàtics, tots ells pertanyents als comitès tècnics internacionals que defineixen els estàndards en tecnologies clau.

Segons explica el director d’IT Security d’Eurecat, Gonzalo Asensio, “la irrupció d’Internet de les Coses ha incrementat el número d’objectes que es poden utilitzar per a llançar un atac contra sistemes informàtics de qualsevol tipus d’organització per a col·lapsar-los, perjudicar la seva operativa i danyar la seva reputació”. A més de xarxes d’ordinadors, ara els hackers poden “segrestar una infinitat de dispositius connectats a Internet, i programar atacs molt més nocius”, afirma.

Altres tecnologies d’Eurecat que estaran presents a la Smart City Expo són una motxilla per a ciclistes que incorpora un sistema de senyalització amb electrònica flexible que permet augmentar la seva visibilitat i seguretat i les seves solucions integrals de visualització interactiva immersiva i 3D aplicades al subsòl de Barcelona. Aquest desenvolupament té aplicació en múltiples plataformes com a valor afegit a projectes industrials, culturals i de visualització de dades, així com realitat augmentada, realitat virtual i indústria 4.0.

Així mateix, les innovacions d’Eurecat estaran també a Smart Cities amb projectes com Built2spec, consistent en el desenvolupament d’un nou conjunt d’avanços tecnològics per a l’eficiència energètica en noves construccions i reformes; un estudi Big Data que reflecteix la mobilitat dels turistes per Barcelona, i el prototip del projecte ARSI, que està implantant la utilització de drones per a la inspecció del clavegueram de Barcelona.

Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes a l’email premsa@eurecat.org o al mòbil 630425169.

____________________________________________________________

Us esperem en els nostres estands a Fira de Barcelona Gran Via:

iWater: Hall 1 F629 / demos del Laboratori Industrial IoT Cibersecurity d’Eurecat (15 i 16 de novembre: 12 h, 16 h i 18 h / 17 de novembre: 12 h)

Smart City Expo: Hall 2 D401

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 550 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org