Reus, 14 de setembre de 2016.- El centre tecnològic Eurecat ha destacat avui que la seva aposta pel territori “és molt ambiciosa” i ha remarcat que la incorporació del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) i del CETECOM permeten mantenir “un diàleg més directe amb les empreses de les comarques tarragonines per conèixer amb detall les seves inquietuds i acompanyar-les més estretament amb solucions a mida”.

“Som el centre tecnològic més important de Catalunya i la nostra raó de ser és donar servei a l’empresa perquè pugui ser més competitiva, més innovadora, internacionalitzar-se i facturar més”, ha remarcat el vicepresident d’Eurecat, Jaume Ferrús, durant la jornada de presentació d’Eurecat celebrada a Reus.

En aquest sentit, la integració de CTNS i CETECOM impulsa “enormement la presència d’Eurecat a les comarques de Tarragona, perquè els empresaris puguin tenir accés molt directe a totes les tecnologies i solucions que oferim”, ha afegit el vicepresident del centre tecnològic, que ha agraït el paper de la Universitat Rovira i Virgili i de l’Ajuntament d’Amposta en aquest procés.

“Per existir t’han de veure en el món i això requereix visibilitat i massa crítica”, tal com suposa la integració dels centres tecnològics a Eurecat, ha dit el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Anton Ferré, que ha incidit en el compromís de la Universitat amb el desenvolupament de les comarques del sud de Catalunya.

La incorporació del CTNS i del CETECOM ha ampliat la presència d’Eurecat a les comarques tarragonines i permetrà conèixer amb detall les necessitats de les empreses.

A la seva intervenció, el regidor d’Innovació, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza, ha destacat que la integració a Eurecat “no només garanteix la singularitat del CTNS, sinó que el converteix en l’antena d’Eurecat” com a “motor de la recerca” per “estirar tants projectes d’innovació com sigui possible” i traslladar el coneixement a les empreses del territori.

Lluís Arola, director del CTNS, ha posat de relleu que “la biotecnologia serà determinant” en els propers anys, en un context de desenvolupament de la medicina i de l’alimentació personalitzada gràcies a l’abaratiment de l’estudi del genotip de cada individu. En aquest respecte, ha ressaltat el paper d’Eurecat per coordinar els esforços que existeixen en recerca biotecnològica i donar un impuls a l’activitat industrial per “generar oportunitats” i incrementar el seu potencial per a l’economia catalana.

Amb la finalitat d’explicar tot el valor afegit que aporta Eurecat, ha intervingut també a la jornada Xavier Plantà, director de l’Àrea de Tecnologies Industrials d’Eurecat, que ha citat diferents exemples sobre la recerca i els projectes del centre per avançar cap a la fàbrica connectada.

Eurecat, juntament amb la Universitat Rovira i Virgili i els agents d’innovació del territori, centraran els esforços en acompanyar el teixit empresarial i industrial perquè pugui ser més competitiu.

“Ara passem d’un  procés unitari a un concepte de fàbrica integrada on la flexibilitat i l’harmonització dels processos és la base”, combinant tecnologies digitals amb tecnologies més manufactureres”, ha detallat Plantà, que ha anat citant diferents projectes d’Eurecat vinculats a àmbits com el processat de nous materials i materials avançats, la impressió 3D i la robòtica.

A continuació, Joan Mas, director de l’Àrea de Tecnologies Digitals, ha incidit en què Eurecat té “un ampli coneixement i experiència de totes les tecnologies que permeten que la industria 4.0 comenci a convertir-se en una realitat, especialment per a les indústries catalanes”.

“Veiem que les indústries estan interessades en aquest camí i Eurecat vol acompanyar-les com aliat estratègic”, amb solucions que abasten des de l’Internet de les Coses, els wearables i el Big Data, amb aplicació a àmbits que van des de la salut i la ciberseguretat fins al turisme, la mobilitat i el vehicle connectat.

Patricia Arcos, directora del Centre d’Excel·lència per a la Innovació a la PIME, ha explicat aquesta iniciativa liderada per Eurecat, que compta amb la participació de les organitzacions empresarials AMEC-Associació de les Empreses Industrials Internacionalitzades i PIMEC i l’AEIC-Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, i ha detallat les facilitats que ofereix per apropar la innovació a la petita i mitjana empresa i ajudar-la a desenvolupar processos d’innovació que la facin més competitiva, generadora d’ocupació de qualitat i creadora de riquesa per al conjunt de la societat.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org