El Future Industry Congress, organitzat pel centre tecnològic Eurecat, analitzarà els dies 14 i 15 de juny a Barcelona com la confluència de les tecnologies industrials i digitals està impulsant la reindustrialització gràcies a l’anomenada quarta revolució industrial o fàbrica 4.0.

Barcelona, 8 de juny de 2016.- Un total de 25 experts analitzaran els dies 14 i 15 de juny en el Future Industry Congress, a Barcelona, com les noves tecnologies industrials i digitals estan configurant la nova fàbrica 4.0 i anticiparan el potencial que ofereix la indústria avançada, digital i connectada per impulsar la reindustrialització.

El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) ha organitzat el congrés, que aprofundirà en la indústria digital, que engloba Internet de les Coses, Big Data, Cloud Computing, fabricació digital i ciberseguretat; la indústria eficient, que inclou fabricació avançada, robòtica, automatització, eficiència energètica, reciclatge i materials avançats, i els nous models industrials, que abasten la producció sota demanda, els models de negoci i la personalització.

D’acord amb els experts d’Eurecat que han elaborat el programa del Future Industry Congress, la fàbrica del futur serà “neta, sostenible, generarà pocs residus i tindrà la capacitat de reciclar-los o valoritzar-los, amb tots els seus elements interconnectats entre si i amb el món exterior”. La factoria 4.0 disposarà, a més, de “sensors i actuadors especialitzats en accions concretes amb un gran nivell d’automatització i on la robòtica col·laborativa permetrà conviure sense riscos a operadors i màquines”. També tindrà la Internet de les Coses “funcionant plenament, facilitant una major connexió entre la producció i el client i usuari”.

Segons el seu pronòstic, les noves fàbriques explotaran el Big Data que tots aquests sensors generaran per millorar en eficiència” i “els nous materials i tecnologies de fabricació podran deslocalitzar el punt de fabricació i permetre una personalització del producte gairebé a nivell individual”.

La fàbrica del futur serà neta, sostenible, generarà pocs residus i tindrà la capacitat de reciclar-los o valoritzar-los, amb tots els seus elements interconnectats entre si i amb el món exterior.

Primera jornada del Future Industry Congress

La benvinguda institucional del congrés anirà a càrrec de Jaume Ferrús, vicepresident d’Eurecat, i de Jordi Puigneró, secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat de Catalunya. A continuació, el director de l’Àrea de Tecnologies Industrials d’Eurecat, Xavier Plantà, parlarà de la integració de diverses disciplines a la fàbrica del futur, com la intel·ligència artificial, la sensòrica, la fabricació additiva o la simulació numèrica.

La innovació per a la fabricació global digitalitzada, centrarà la intervenció de Josep Manel Lario, Product Engineer Automation Center Europe d’OMRON ELECTRONICS EUROPE B.V. Per la seva banda, Ramon Pastor, vicepresident i director general de 3D Printing i del Campus d’HP a Barcelona, HP INC, parlarà del potencial de la impressió 3D i de com aquesta tecnologia és un dels catalitzadors de la nova revolució industrial.

La transició cap a l’economia circular és l’eix de les conferències de Miguel A. Dora, Country Manager a Espanya i Portugal de SAICA NATUR, i de Lorena Jurado, directora de residuorecurso.com. Per la seva banda, César Molins, director general d’AMES, incidirà en el futur de la indústria mitjana a Europa.

A continuació, hi haurà una taula rodona, moderada per Myriam Garcia-Berro, directora de Tecnologia i Transferència d’Eurecat, que tractarà sobre els reptes de la transformació digital a la indústria tradicional, amb Benito Cerrillo, CIO de Vichy Catalan; Jesús Mayordomo, CIO de Celsa Group, i Lluis Verdaguer, CEO d’Effitronix.

Albert Giralt, general manager d’Avinent Implant System, parlarà de la Transformació d’un model digital bastat en costos a un model basat en la digitalització. A continuació, Juan Carlos Dürsteler, Chief Innovation Officer d’INDO Horizons, se centrarà en la fabricació digital com a vehicle de personalització. Víctor García de Santiago, cofundador i CEO de Westwing, donarà les claus tecnològiques per ser líder en la venda de mobles. Després, Victor Paluzie, gerent d’RMS Rapid Manufacturing Systems, presentarà una selecció de casos d’èxit industrials que mostren aplicacions d’impressió 3D.

Els nous materials i tecnologies de fabricació permetran una personalització del producte gairebé a nivell individual.

Segona jornada del Future Industry Congress

El segon dia del Future Industry Congress, Eduard Marfà, director de Marketing d’EMEA, Lifecycle Collaboration de SIEMENS, compartirà experiències sobre les innovacions intel·ligents. A continuació, David Palacios, gerent de TECNOCOM, presentarà un projecte per a la certificació d’aplicacions mòbils per al cotxe connectat. Posteriorment, Alejandro Cadenas, responsable d’Internet of Things industrial de Telefónica, parlarà de la gestió de la mobilitat en la transició cap a la indústria 4.0. Seguidament, Juan Carlos Gutiérrez, Cognitive IoT Consultant d’IBM, exposarà les claus per a construir una indústria més intel·ligent, interconnectada i cognitiva.

Els reptes en el sector industrial i digital centraran una sessió monogràfica, que comptarà amb les intervencions del president d’Eurecat, Xavier Torra; Carl Gisleskog, Digital Technology Advisor d’European Factories of the Future Research Association (EFFRA); Núria Betriu, directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, i Begoña Cristeto, secretària general d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. A continuació, Joan Mas, director de Tecnologies Digitals d’Eurecat exposarà les principals aportacions del centre a la nova indústria.

Francisco Santisteve, Business Consultant de T-Systems, explicarà un nou sistema que envia i rep en temps real instruccions i ordres als operaris i que garanteix error zero en les operacions i traçabilitat total. Seguidament, Xavier Homs, Systems Engineering de Palo Alto Networks, introduirà l’impacte de les plataformes de seguretat autòmates.

El Future Industry Congress pren el relleu del BDigital Global Congress i del Fòrum Ascamm, amb la finalitat de recollir la tradició de difusió tecnològica que tant BDigital com ASCAMM realitzaven abans de la seva integració a Eurecat, que adopta així un paper fonamental com a pont entre els avenços en R+D i el sistema productiu. El congrés compta amb el suport d’Elogia, Tecnocom, Telefónica, la Generalitat de Catalunya, IBM, ImaginBank i Saica Natur.

Contacteu amb el Gabinet de Premsa de Eurecat per ampliar la informació o sol·licitar entrevistes, a l’email premsa@eurecat.org o al mòbil 630.425.169.

 

Future Industry Congress

Dies: 14 i 15 de juny

Lloc: CaixaForum Barcelona (C/Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. 08038 Barcelona)

ACREDITACIONS a premsa@eurecat.org

hashtag: #FIC16

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de TECNIO), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 36 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que proporciona Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org