IN(3D)USTRY premia la tecnologia d’impressió 3D d’Eurecat que crea estructures 3 vegades més lleugeres que el titani

Barcelona, 22 de juny de 2016.- La fira IN(3D)USTRY ha premiat, a la seva convocatòria “Call for best solutions”, la tecnologia desenvolupada pel centre tecnològic Eurecat que fa possible fabricar per impressió 3D peces reforçades amb fibres de carboni, un avanç que permet obtenir estructures fins 3 cops més lleugeres que el titani amb uns costos molt més baixos.

Un dels avantatges de la tecnologia és que permet processar una gran varietat de materials, incloent plàstics, ceràmics i metalls. Per exemple, permet fabricar una peça d’aliatge de titani reforçada amb fibres de carboni. Una altra prestació és que permet situar les fibres en totes les direccions amb gran llibertat de disseny. “Això permet reduir encara més el pes de les estructures, el que té un especial interès en sectors com l’aeroespacial”, explica Marc Crescenti, expert en materials compostos del centre Tecnio.

A més, la tecnologia, que es pot adaptar a múltiples tecnologies d’impressió 3D, permet la fabricació d’estructures altament optimitzades, amb materials d’altes prestacions, de forma que es possible desenvolupar estructures molt més lleugeres i resistents.

La presentació d’aquesta innovació del centre Tecnio ha tingut lloc a la IN(3D)USTRY, que es desenvolupa a la Fira de Barcelona fins al 23 de juny, amb la finalitat d’avançar a la indústria les principals línies de futur que ofereix la impressió 3D.

 

Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes, al Gabinet de Premsa d’Eurecat, al 630425169 o a l’email premsa@eurecat.org

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de TECNIO), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org