DIA MUNDIAL DE L’ALIMENTACIÓ

L’increment de la població mundial a 8.5 bilions pel 2030 provocarà un augment del 50% en la demanda d’aliments

Barcelona, 16 d’octubre de 2016.- L’increment de la població mundial a 8.5 bilions previst pel 2030 i, especialment, el creixent consum de les classes mitjanes en zones urbanes suposaran un augment del 50 per cent en la demanda d’aliments, segons indica el cap de Nutrició i Salut del centre tecnològic Eurecat, Lluís Arola.

D’acord amb Lluís Arola, el canvi d’hàbits en l’alimentació global provocarà un augment d’aliments “personalitzats, més elaborats, amb valors nutricionals definits i amb major contingut de proteïnes”.

Segons Eurecat, el canvi d’hàbits en l’alimentació global provocarà un augment d’aliments “personalitzats, més elaborats i amb valors nutricionals definits”.

Les empreses alimentaries ja estan aplicant “estratègies de futur” que passen pel “desenvolupament de noves tecnologies”, en un sector que suposa el 5,3 per cent del PIB estatal, dóna feina al 7 per cent de la població i suposa el 17 per cent de les exportacions, explica.

La necessitat d’aportar aliments cada cop més segurs i amb perfils nutricionals específics ha portat la indústria alimentaria, formada majoritàriament per petites i mitjanes empreses, a apostar per processos d’innovació que fins fa uns anys eren impensables.

En aquest sentit, la recerca alimentària en àmbits com la investigació i millora de les propietats nutricionals dels aliments està en auge a Catalunya, on una de les referències és la recerca capdavantera que Eurecat duu a terme a Reus.

L’augment de la competitivitat ajudarà a “reduir el preu de fabricació dels aliments” cosa que, en última instància, en “facilitarà l’accés universal”.

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Alimentació, Lluís Arola remarca que la tasca d’aquesta institució “és promoure la innovació i realitzar serveis tecnològics i facilitar la transferència de tecnologia en l’àmbit de la nutrició i la salut, especialment en la relació dels aliments amb la salut”, amb la finalitat “d’incrementar la cooperació, la innovació tecnològica i, per tant, la competitivitat de les empreses agroalimentàries catalanes”. En paraules d’Arola, aquesta competitivitat ajudarà a “reduir el preu de fabricació dels aliments” cosa que, en última instància, en “facilitarà l’accés universal”.

La necessitat d’aportar aliments cada cop més segurs i amb perfils nutricionals específics ha portat la indústria alimentaria a apostar per processos d’innovació fins ara impensables.

Actualment, l’Àrea d’Alimentació i Salut d’Eurecat té 50 projectes d’investigació en marxa, en els àmbits agroalimentari, farmacèutic, cosmètic i de la salut.

Podeu demanar entrevistes amb Lluís Arola a través de l’email premsa@eurecat.org o trucant al mòbil 630425169.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de TECNIO), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org