SALÓ iWATER

Barcelona, 16 novembre de 2016.- La necessitat de gestionar de manera sostenible els recursos hídrics, especialment en zones de sequera, farà créixer el sector de la gestió intel·ligent de l’aigua un 19 per cent anual en el període 2016-2020, segons pronostica la consultora Tech Navio. En aquest context, i en el marc del Saló iWater, experts del centre tecnològic Eurecat (membre de TECNIO) presenten fins al 17 de novembre, els resultats del projecte WIDEST per impulsar la gestió intel·ligent de l’aigua a nivell europeu.

WIDEST, que es va iniciar al 2015, és una iniciativa de coordinació i de suport (Coordination and Support Action) que ha promogut el clúster ICT4Water per connectar, promocionar i enfortir el sector de gestió intel·ligent de l’aigua a nivell europeu per fer-lo més eficient i sostenible.

El projecte europeu WIDEST ha impulsat un clúster del sector a nivell europeu per adaptar-se als pronòstics.

Eurecat lidera aquest clúster que compta amb més de 160 socis internacionals, entre empreses, universitats, centres de recerca, entitats governamentals i organitzacions sense ànim de lucre, amb especial incidència en les petites i mitjanes empreses. A banda, l’organització col·labora amb associacions rellevants del sector a nivell europeu, com per exemple l’EIP Water.

En poc més d’un any, WIDEST ha creat l’observatori ICT for Water per esdevenir una “referencia a nivell europeu en l’aplicació d’eines intel·ligents en la gestió de l’aigua”, segons destaca Xavier Domingo, cap del projecte WIDEST.

Més de 400 empreses ja s’han compromès en la gestió intel·ligent de l’aigua a través de WIDEST.

En paraules de Gabriel Anzaldi, cap de la unitat de Sistemes de Gestió Intel·ligents d’Eurecat, la iniciativa vol “afavorir la transferència de coneixement entre els actors rellevants del sector del aigua” i ha promogut esdeveniments, conferències i tallers que han impactat en “més de 400 empreses de forma directa”.

Sota el paraigües de WIDEST també es publicaran quatre documents de treball (tres fulls de ruta temàtics ja disponibles, com per exemple “El rol del aigua en les ciutats intel·ligents”, i un estratègic sobre la gestió intel·ligent del aigua disponible a inicis de 2017) que la Comissió Europea ha fet i farà servir com a font de referència pels seus informes sobre gestió eficient de l’aigua, així com dues publicacions per a l’estandardització de procediments al sector.

A la fira també es presenta DEMOWARE, un projecte per garantir la disponibilitat d’aigua que ha quedat finalista als Premis d’Investigació iWater.

La iniciativa, finançada per la Unió Europea amb més de un milió de euros, finalitzarà al febrer de 2017 i, a banda d’Eurecat, està integrada per Cetaqua, la Universitat d’Exeter, al Regne Unit; la Plataforma Europea de Tecnologia de Subministrament i Sanejament de l’Aigua (WssTP); la Universitat Sophia Antipolis de Niça i l’Associació Internacional de l’Aigua (IWA).

Al saló iWater també es presenta el projecte DEMOWARE, liderat per Eurecat i que busca garantir la disponibilitat d’aigua mitjançant estratègies i tecnologies innovadores de reutilització i que ja ha dut a terme diverses activitats i proves pilot en quatre emplaçaments demostratius de Catalunya.

DEMOWARE és un dels finalistes al Premi d’Investigació iWater, que es donarà a conèixer en una cerimònia avui dimecres, 16 de novembre, a les 17 hores a l’espai Tech Hub a la mateixa fira.

 Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes a l’email premsa@eurecat.org o al mòbil 630425169.

Veniu a visitar-nos a l’estand d’Eurecat a iWater: hall 1 F629 / Fira Barcelona Gran Via

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 550 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org