MOBILE WORLD CONGRESS 2017

Barcelona, 2 de març de 2016.- El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) ha valorat avui l’impacte de la seva participació en el Mobile World Congress en l’establiment de contactes empresarials de primer nivell i ha destacat l’auge imparable de l’aplicació de les tecnologies mòbils a gairebé tots els sectors com a factor fonamental de competitivitat i la seva importància en la vida de les persones.

En paraules del director general de Desenvolupament de Negoci d’Eurecat, Miquel Rey, “tant les visites a l’estand del centre tecnològic en l’àmbit de la salut, el Big Data, el so 3D, l’Internet de les Coses o la robòtica, com les reunions realitzades mostren la importància de la mobilitat en totes les tecnologies i negocis”.

El centre tecnològic subratlla l’interès de més sectors vers les tecnologies mòbils, impulsat per l’augment de la capacitat de transmissió de dades

A més de mostrar la incidència de tecnologies digitals disruptives com la sensòrica, el 5G i nous productes de consum connectats adreçats a múltiples facetes, Eurecat constata el potencial de la realitat virtual i augmentada, de la robòtica terrestre i aèria i del posicionament d’interiors, entre altres innovacions.

Segons ha ressaltat, les noves aplicacions dels mòbils, tant de consum com per a la indústria, sumats a l’augment de capacitat de transmissió de dades, “obren grans reptes per a les empreses”, davant dels quals “Eurecat es prepara contínuament per poder donar resposta a cada necessitat”.

D’acord amb el directiu d’Eurecat, a la present edició del MWC “el gran creixement en tots els àmbits de les aplicacions d’Internet de les Coses, on les tecnologies mòbils hi juguen un paper clau, ha tingut una especial prominència en el sector de l’automoció”, on moltes empreses han presentat solucions capdavanteres, incloent-hi cinc fabricants de vehicles.

Valora el pes de la indústria TIC catalana en el MWC com a plataforma de reforçament de la seva etapa actual de creixement.

En aquest respecte, afegeix, “l’oferta tecnològica d’Eurecat en camps com l’analítica de Big Data, la intel·ligència artificial o la ciberseguretat ha despertat especial interès entre empreses d’aquest sector que han visitat l’estand d’Eurecat, entre les quals cal fer esment d’una delegació de Seat encapçalada pel seu president”.

En la seva opinió, la industria TIC catalana ha mostrat també que “considera el MWC com una plataforma de reforçament de la seva etapa actual de creixement, on ha quedat palès el treball previ d’aquest sector per aprofitar al màxim la fira”, que és “clau tant per quantitat i qualitat d’expositors i visitats”.

Així mateix, durant els quatre dies del congrés, Eurecat ha mantingut també “contactes molt interessants amb altres centres tecnològics d’arreu del món”, amb línies de recerca similars en els àmbits de deep learning i d’altres tecnologies innovadores.

Durant el MWC, Eurecat ha mostrat com les noves tecnologies mòbils contribueixen a potenciar els hàbits de vida saludables, mitjançant un assistent per a smartphone que incentiva la pràctica d’esport i una dieta equilibrada entre adolescents, a través d’un videojoc, amb l’ajut d’una polsera i d’una samarreta intel·ligents.

El centre tecnològic també ha donat a conèixer casos d’èxit del Centre d’Excel·lència en Big Data aplicats a la mobilitat urbana, com l’estudi sobre el flux de visitants a la Sagrada Família fet conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Mobile World Capital i Orange.

També en l’àmbit del Big Data, ha mostrat exemples d’ús de macrodades amb finalitats industrials per a la millora de la salut i la qualitat de vida, i els últims avenços en tecnologies de realitat virtual i augmentada aplicada a l’empresa en la seva transformació cap a la Indústria 4.0

El centre tecnològic també ha estat present a la Drone Zone del congrés, on ha presentat les capacitats industrials de la robòtica aèria i el seu ús per a la inspecció del clavegueram a Barcelona. El Mobile World Congress ha servit, a més, per mostrar els avenços en la tecnologia Sfëar d’àudio 3D presentada per Eurecat en l’anterior edició, que permet una experiència immersiva i interactiva en sectors de la indústria cultural com el del videojoc.

Podeu sol·licitar entrevistes o ampliar la informació al correu premsa@eurecat.org o en el telèfon 630 425 169.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 600 professionals que generen un volum d’ingressos de 43 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 8 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org