Barcelona, 2 de setembre de 2016.- Barcelona acollirà el proper 21 de setembre l’XPatient Barcelona Congress, el primer congrés que posa en valor l’experiència del pacient com a palanca de canvi per a millorar la manera de prestar els serveis sanitaris, en un context en què el treball conjunt de professionals, pacients, cuidadors, institucions i proveïdors de serveis i empreses està considerat l’element més innovador de les estratègies en aquest camp.

L’XPatient Barcelona Congress presentarà l’Experiència del Pacient-Barcelona (XPA Barcelona), una comunitat de pràctica integrada per professionals de l’Hospital Clínic, l’Hospital de Sant Joan de Déu, el Consorci Hospitalari de Vic, l’Hospital Arnau de Vilanova, ISGlobal, AQuAS, TicSalut i el centre tecnològic Eurecat, que promouen activitats per compartir coneixements i habilitats relacionades amb l’experiència del pacient.

La filosofia que hi ha darrera el congrés és que “allà on es decideixen les coses que afecten al pacient es requereix la presència del pacient”, destaca el doctor Joan Escarrabill, director del Programa d’Atenció a la Cronicitat de l’Hospital Clínic.

L’empoderament del pacient “permet detectar abans complicacions, ofereix més eines per interactuar amb els professionals sanitaris i ajuda a expressar les necessitats de manera més intel·ligible”, remarca el facultatiu, que assegura que “hi ha evidències sòlides que mostren que s’obtenen bons resultats clínics promovent la informació, l’educació terapèutica, l’avaluació de l’experiència del pacient i la participació”.

En paraules del director de la Unitat d’eHealth d’Eurecat, Felip Miralles, “actualment no es concep cap projecte en salut digital si no s’incorpora l’opinió del pacient en el seu disseny, juntament amb els professionals sanitaris, la indústria i els centres assistencials”.

El congrés comptarà amb la visió d’experts com el doctor Andrew McCulloch, director del Picker Institute Europe, la institució líder mundial en recerca i desenvolupament sobre experiència dels pacients i cures centrades en les persones; Lekshmy Parameswaran, una de les sòcies fundadores de Fuelfor, una consultoria que treballa en el co-disseny de serveis sanitaris a partir de l’experiència del pacient, i John Eaglesham, gerent de l’Advanced Digital Institute i assessor d’organismes encarregats de les polítiques en l’àmbit de la vida assistida i l’smart metering.

Aquests experts parlaran sobre l’experiència del pacient com a palanca de millora assistencial, de la participació dels pacients, dels cuidadors i dels ciutadans en general en el plantejament d’innovacions i de millores en la prestació dels serveis i de l’impacte de la tecnologia per analitzar el feedback del pacient, millorar la seva experiència, empoderar-lo i ajudar-lo a prendre millors decisions.

La primera edició de l’XPatient Barcelona Congress ha estat organitzada pel centre Tecnio Eurecat, en col·laboració amb l’Hospital Clínic, juntament amb professionals que formen part de la comunitat de pràctica XPA-Barcelona.

L’esdeveniment, que compta amb el suport d’OXIGEN Salut i Vivisol, s’adreça a pacients, cuidadors i familiars, associacions de pacients i entitats del tercer sector dedicades a l’atenció del pacient, entitats de recerca aplicada al sector assistencial, administracions públiques i entitats privades amb capacitat de decisió sobre l’adopció de noves solucions i pràctiques que millorin la qualitat assistencial del pacient i empreses de serveis i empreses de tecnologies amb solucions per a la millora de la qualitat assistencial.

 

XPatient Barcelona Congress

Dia: 21 de setembre de 2016

Hora: 9.00-17.30 hores

Lloc: Auditori Imagina (Diagonal, 177. Barcelona)

Acreditacions: premsa@eurecat.org

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa Eurecat
Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org