Primera sessió Panel de Tast de l’Avellana

Pàgina inicial/Primera sessió Panel de Tast de l’Avellana

Primera sessió Panel de Tast de l’Avellana

El dimarts dia 19 de gener a la tarda, té lloc a les instal·lacions de l’Escola Agrària Mas Bové a Constantí, cedides pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, la primera sessió formativa per a la creació del Panel de Tast de l’Avellana, una de les accions que desenvolupa l’Oficina Tècnica de l’Avellana gestionada per Eurecat. Els 19 assistents són persones interessades en formar part del Panel i que prèviament han respost un primer qüestionari de cribatge per a la seva selecció. 

La sessió, que es dividirà en dues parts, serà impartida per Nàdia Ortega, investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat. En la primera part s’avaluarà la capacitat d’avaluació sensorial de les persones que han complimentat el qüestionari per constituir el panel, i en la segona part s’avaluarà la capacitat de caracteritzar atributs de l’avellana (cruixença, color, ranci), amb avellanes de la varietat Negreta proporcionades per la DOP Avellana de Reus. Obrirà la jornada Jaume Salvat, director de l’Oficina Tècnica de l’Avellana i tècnic del departament d’Innovació Turística.

Les sessions formatives seguiran durant el primer semestre de 2021 per culminar la creació del Panel de Tast oficial depenent del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que establirà una metodologia per al tast de les avellanes i comptarà amb un conjunt de tastadors formats per valorar i descriure aquest producte. La seva tasca contribuirà al foment del coneixement sobre l’avellana a través de tastos orientats a públic general o específic, com, per exemple, els restauradors. 

Coneix més sobre la iniciativa

 

Data

19 gen. 2021
Expired!

Horari

4:00 pm - 7:00 pm
Eurecat Reus

Ubicació

Eurecat Reus
- Av. de la Universitat, 1, 43204 Reus, Tarragona
Categoria

Organitzador

Eurecat
Telèfon
932381400
Email
info@eurecat.org
Website
http://eurecat.org
Go to Top