Webinar Indústria 4.0: noves tecnologies i processos desenvolupats pels socis de la comunitat Indústries del futur

Pàgina inicial/Webinar Indústria 4.0: noves tecnologies i processos desenvolupats pels socis de la comunitat Indústries del futur

Webinar Indústria 4.0: noves tecnologies i processos desenvolupats pels socis de la comunitat Indústries del futur

La Comunitat Indústries del Futur, coordinada per Eurecat i integrada per 29 entitats de referència en l’àmbit de la manufactura catalana, ha treballat durant els darrers 3 anys per consolidar un pol d’innovació líder en fabricació eficient i sostenible a Catalunya, mitjançant la creació d’una xarxa de capacitats i plantes pilot que permetin cohesionar cadenes de valor integrals entorn de l’R+D+i industrial. En aquesta jornada del dia 10 de març en format de webinar coneixerem els avenços tecnològics desenvolupats pels socis i les seves aplicacions.

La comunitat ha dut a terme 5 projectes estratègics de recerca aplicada i desenvolupament industrial; enfocats en els àmbits de la digitalització industrial, la robòtica col·laborativa, els processos avançats i els productes funcionals.

El treball realitzat en aquests projectes ha permès la posada en marxa de les plantes pilot de plastrònica i d’atomització de pols, avenços en robòtica col·laborativa, el desenvolupament de noves tecnologies per a l’optimització de peces i components, o el sorgiment de noves iniciatives de col·laboració publico-privada que permeten a les empreses la creació de noves tecnologies i serveis en la seva adaptació i avenç cap a la Indústria 4.0.

Durant la jornada coneixerem els avenços tecnològics desenvolupats pels socis i casos d’aplicació en diferents entorns i plantes industrials de la mà d’empreses com Codorniu, Zanini, Kostal, Hohner, Alstom, TMCOMAS o Pal Robotics. També el paper rellevant de centres generadors de coneixement com l’IRI, el CIMNE, el Centre Nacional de Microelectrònica o el Centre de Projecció Tèrmica o la UPC.

Agenda de la jornada

11:00 – 11:05 Benvinguda a càrrec d’ACCIÓ i Eurecat

11:05 – 11:20 AVINT: Una aplicació predictiva per augmentar l’eficiència dels processos de mecanitzat. Presenta: Núria Cuadrado (Eurecat)

11:20 – 11:35 IGNITE: Arquitectura d’IOT per a la digitalització dels processos industrials. Presenten:  Edgar Rubión (Eurecat), Nexpert i Trety

11:35 – 11:50 FAMPAI: Nous processos per a la fabricació de materials metàl·lics i ceràmics en pols. Presenta: Jordi Pijuan (Eurecat)

11:50 – 12:05 PLASTFUN: Plastrònica i tecnologies de micro i nanotexturització al servei de l’automoció. Presenten:  Marta Cot/Carlos Sáez (Eurecat)

12:05 – 12:20 SIMBIOTS: Avenços en robòtica col·laborativa en entorns fabrils. Presenta: Guillem Alenyà (IRI)

12:20 – 12:30 Preguntes obertes i cloenda a càrrec de Joan Rigat, Gestor de projectes d’R+D+i d’ACCIÓ.

 

Inscriu-t’hi ara
 • 00

  dies

 • 00

  hores

 • 00

  minuts

 • 00

  segons

Data

10 març 2021

Horari

11:00 am - 12:30 pm

Ubicació

ON LINE
Go to Top