Creació de nous sensors i eines per la gestió avançada i sostenible del clavegueram.

El projecte 4SM té com a objectiu adreçar els principals reptes que presenta la gestió del clavegueram, a través de la digitalització de les seves xarxes.

El projecte explorarà la recuperació d’energia en les clavegueres i desenvoluparà mètodes altament innovadors pel control de corrosió, toxicitat i olor, tot millorant les capacitats de les eines de monitoratge disponibles.

Els resultats del projecte 4SM maximitzaran la funcionalitat dels serveis de gestió d’aigua a les ciutats, contribuint a la disminució de l’impacte ambiental, l’alarma davant el risc d’inundacions, la resiliència de les infraestructures davant el canvi climàtic, l’ús eficient de recursos o la gestió a llarg termini dels actius.

Eurecat participa en el projecte a través de la seva Unitat de Robòtica i Automatització, que s’encarrega de la conceptualització, implementació i prova d’una solució de vehicle aeri autònom per la recollida automàtica i el monitoratge de l’estat de sensors instal·lats en xarxes de clavegueram.

A més d’Eurecat, el consorci de 4SM està format per l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), entitat coordinadora del projecte, i per l’empresa especialitzada FACSA.

Dades generals

Projecte

4SM Sensorització distribuïda de clavegueram per una gestió sostenible

Referència del projecte

PLEC2021-007794

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria Projectes d’I+D+i “Línies Estratègiques” Convocatòria 2021 de l’Agència Estatal d’Investigació (Ministeri de Ciència i Innovacio) i la Unió Europea NextGenerationEU / PRTR