6MWT+ projecte Eurecat

Projecte de millora del sistema de monitorització de l’evolució de les malalties neuromusculars cròniques, a través de la integració de sensors biomecànics en el test de la marxa de 6 minuts o 6MWT. Aquest test mesura els metres que un pacient és capaç de caminar en 6 minuts i actualment és una de les proves funcionals estàndard utilitzades per fer el seguiment de patologies neuromusculars, cardiorrespiratòries o la pèrdua de funcions físiques relacionades amb l’envelliment, entre d’altres.

La innovació del projecte 6MWT+, que compta amb el suport d’EIT Health, és que aconsegueix mantenir el protocol actual de marxa i, mitjançant la integració de sensors biomecànics, proporciona als professionals mèdics un monitoratge molt més sensible i més informació de l’evolució de la malaltia. A més, el software 6MWT+ ofereix un sistema portàtil fàcil d’utilitzar que complementa el test estàndard i permetrà personalitzar i millorar els tractaments d’aquestes patologies, fet que tindrà un efecte directe en la millora de la qualitat de vida de les persones afectades.

El primer pilot de 6MWT+ integrarà diferents sensors per monitoritzar la funció biomecànica del pacient i se centrarà en la Distròfia Muscular de Duchenne i en la Distròfia Muscular Miotònica, malalties que afecten al voltant de 360.000 adults i 56.000 nens a tot Europa.

El centre tecnològic Eurecat, a més de coordinar el projecte, desenvoluparà la interfície des d’un punt de vista tecnològic. Per la seva banda, l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i el Centre Neuromuscular de Copenhaguen lideraran l’avaluació del sistema, mentre que GENESIS Biomed dirigirà el desenvolupament de negoci, la regulació i accés a mercat juntament amb el Laboratori d’Economia Aplicada AQR-Lab de la Universitat de Barcelona i Eurecat. L’associació Duchenne Parent Project Espanya participarà en el disseny del conjunt i la validació i aportarà la opinió dels pacients i cuidadors. El projecte també compta amb la participació de Leitat i amb el suport d’EIT Health, que ofereix recursos financers i infraestructures per desenvolupar el projecte a nivell europeu i impulsarà la seva implantació en el mercat com a dispositiu mèdic.

6MWT+ logo

Dades generals

Projecte

6MWT+  – The Six Minutes Walk Test PLUS System

Programa i convocatòria

Projecte finançat per la Unió Europea a través de la xarxa EIT Health

Logo EIT Health Unió Europea