ABLE HUMAN MOTION EURECAT

Col·laboració en el desenvolupament de l’exoesquelet ABLE: lleuger, fàcil d’usar i assequible, dirigit a pacients amb lesions medul·lars

El projecte ABLE Human Motion ajuda a persones amb paraplègia a causa d’una lesió medul·lar a aixecar-se i tornar a caminar de forma independent gràcies a un exoesquelet portàtil.

ABLE utilitza un actuador elèctric patentat per flexionar i estendre el genoll durant el caminar, imitant el moviment humà natural. La tecnologia també inclou sensors inercials que detecten la intenció de l’usuari de fer el pas endavant. 

La lesió medul·lar és un esdeveniment catastròfic que empeny a cinc milions de persones al món a una vida desafiada per la discapacitat. Fins ara, els exoesquelets s’han utilitzat en l’entorn clínic per a una àmplia gamma d’aplicacions en rehabilitació de la marxa.

No obstant, aquestes persones es podrien beneficiar d’aquesta tecnologia en la seva vida diària, com la deambulació, la realització de tasques domèstiques i la participació en activitats socials, contribuint a la seva salut física general. 

La literatura mostra que l’ús d’exoesquelets portàtils pot contribuir al manteniment de la massa òssia, l’augment de la integritat de la pell, la reducció del dolor i la fatiga o a la millora del son i del funcionament dels intestins i la bufeta. 

Eurecat participa en el projecte ABLE Human Motion a través de dues Unitats Tecnològiques:

ABLE Human Motion està coordinat per GENESIS Biomed i, a més d’Eurecat, compta amb la participació de MADoPA i les Univeristats de Heidelberg i de Barcelona.

LOGO ABLE HUMAN MOTION EURECAT

Dades generals

Projecte

ABLE Human Motion – Exoesquelet ABLE dirigit a pacients amb LME

Referència del projecte

20121

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa EIT Health 2020-2022 de la Unió Europea