ACQUAOUNT EURECAT

Millora de la gestió integrada dels recursos hídrics.

El projecte ACQUAOUNT millora el reg sostenible mitjançant el desplegament d’eines, serveis i solucions d’aigua intel·ligents, d’ús públic i privat, contribuint alhora a la resiliència climàtica.

ACQUAOUNT desenvolupa un conjunt de solucions innovadores que cobreixen monitoratge i control, interoperabilitat i estandardització, operació eficient i recomanacions per a l’aigua i la producció, i la visualització intel·ligent i l’exploració de dades.

La combinació d’aquestes eines permetrà simular interaccions complexes i feedbacks en diversos horitzons temporals i múltiples dimensions ambientals i socioeconòmiques relacionades, donant lloc a recomanacions polítiques i estratègies d’adaptació al canvi climàtic.

Totes aquestes innovacions es demostraran a gran escala a les conques de quatre països mediterranis (Itàlia, Jordània, Líban i Tunísia) on l’eficiència de l’aigua és imprescindible per fer front a l’escassetat d’aigua i al canvi climàtic.

Eurecat participa en el projecte ACQUAOUNT a través de la seva Unitat d’Intel·ligència Artificial Aplicada (AAI) i del seu Departament de Consultoria, encarregat de desenvolupar una anàlisi cost-benefici sobre els efectes monetaris de les eines innovadores.

Dades generals

Projecte

ACQUAOUNT – Adaptació al canvi climàtic mitjançant la quantificació de l’assignació òptima dels recursos hídrics i els vincles socioeconòmics

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa PRIMA de la Unió Europa dins la convocatòria Section 1 Call 2020 – Water Management

Web del projecte

www.acquaount.eu