AGED EURECAT

Sistema digital capaç d’analitzar dades de salut de pacients fràgils i desenvolupar un índex de salut subjacent mitjançant l’aprenentatge automàtic.

El projecte AGED desenvolupa una solució basada en un software as a service (SAAS) que proporciona una única interpretació de lectura multivariable sobre l’evolució de la mobilitat d’un pacient fràgil.

Aquesta solució, anomenada Ephion Vitality, integra múltiples sensors i variables gràcies a sistemes d’aprenentatge automàtic per determinar l’eficàcia de nous tractaments i els resultats dels assaigs clínics en curs en l’àmbit de la fragilitat i les condicions de salut i comorbiditat associades.

La nova plataforma està destinada a avaluar l’estat funcional de pacients d’edat avançada amb signes de fragilitat, així com analitzar i prevenir el risc de caiguda, permetent monitorar l’estat funcional de pacients de manera fàcil, efectiva i objectiva mitjançant un indicador digital nou.

L’evolució cap a un envelliment gradual de la població implica que el percentatge de persones en estat de fragilitat augmentarà en gran mesura, fent necessària una eina que permeti valorar l’evolució de l’afectació funcional a pacients fràgils.

Eurecat participa en el projecte AGED a través de la seva Unitat de Digital Health, encarregada de l’anàlisi de dades per relacionar les dades de valoració funcional amb el risc de caiguda de pacients fràgils.

AGED està liderat per la spin-off d’Eurecat Ephion Health i compta també amb la participació del grup hospitalari Quirón Salud.

Dades generals

Projecte

AGED – Ephion Fragility, una eina per al seguiment i prevenció de riscos associats a la població fràgil

Referència del projecte

CPP2021-008360

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació a través de la convocatòria “Projectes d’R+D+i en Col·laboració Publicoprivada”, Programa Estatal per a Impulsar la Investigació Científicotècnica i la seva Transferència, del Pla Estatal de Recerca Científica, Tècnica i d’Innovació 2021-2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència