agrobofood eurecat

Nova xarxa europea de Centres d’Innovació Digital (DIH) per impulsar i accelerar l’adopció efectiva de tecnologies robòtiques i d’Intel·ligència Artificial en el sector agroalimentari.

El projecte AgROBOfood desenvolupa una xarxa, integrada per universitats, centres de recerca i empreses pioneres en robòtica, amb l’objectiu de crear ecosistemes d’innovació a nivell local i regional en el camp de la robòtica aplicada al sector agroalimentari. La xarxa AgROBOfood està orientada a compartir coneixement, infraestructures i bones pràctiques per promoure l’aplicació de conceptes robòtics d’alta tecnologia en el sector agroalimentari i augmentar la productivitat, competitivitat i sostenibilitat del sector.

AgROBOfood realitzarà pilots per a la demostració de l’eficàcia de la robòtica en set grups regionals, entre els quals es troba el Hub Iberia que lidera Eurecat. Aquests grups provaran robots destinats a evitar que els operaris hagin de treballar a temperatures sota zero, a garantir una correcta fertilització dels terrenys o a millorar el cultiu tradicional de l’oliva, entre d’altres solucions. Eurecat participa en un dels pilots del projecte que té l’objectiu de crear un sistema de captura de dades automatitzada utilitzant robots autònoms i fusionar aquesta informació dins d’un sistema de monitoratge global de la vinya.

En el marc del projecte, també s’organitzaran diferents convocatòries de finançament de projectes dirigides a petites i mitjanes empreses del sector robòtic i agroalimentari i s’impulsarà la creació d’un Marketplace a nivell europeu amb serveis d’alt valor afegit per ajudar a empreses del sector a accelerar la implantació de tecnologies robòtiques.

En conjunt, el projecte dedica 16 milions d’euros a connectar el món de la robòtica i l’agricultura, l’R+D i les empreses, a través de l’establiment d’una xarxa sostenible de centres d’innovació digital per tal de consolidar l’ecosistema actual i que les empreses puguin trobar suport per a la seva digitalització, a nivell tècnic, humà i financer.

El projecte AgROBOfood, que compta amb la participació d’Eurecat a través de la Unitat de Robòtica i Automatització, la Unitat de Smart Management Systems i el Departament de Consultoria Tecnològica, està liderat per Wageningen Food & Biobased Research i format per un consorci d’un total de 49 organitzacions i empreses especialitzades en innovació i robòtica, procedents de 19 països.

agrobofood logo eurecat

Dades generals

Projecte

agROBOfood – Business-Oriented Support to the European Robotics and Agri-food Sector, towards a network of Digital Innovation Hubs in Robotics

Referència del projecte 

H2020-EU.2.1.1. – 825395

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria DT-ICT-02-2018 – Robotics Digital Innovation Hubs (DIH)

Web del projecte

https://agrobofood.eu/