AICCELERATE EURECAT

Desenvolupament de solucions basades en Intel·ligència Artificial per optimitzar els processos hospitalaris i millorar la qualitat de l’atenció al pacient.

El projecte AICCELERATE combina la Intel·ligència Artificial i la robòtica autònoma amb l’objectiu de promoure un model d’hospital d’avantguarda que incorpori nous serveis i processos a les unitats de cures intensives, a les sales quirúrgiques i a les habitacions, que englobin des de funcions vinculades a la logística i al transport de medicaments fins a la desinfecció, entre moltes altres.

Actualment, la majoria de solucions d’intel·ligència artificial aplicades al sector de salut estan limitades a aplicacions aïllades. Per això, es necessiten models escalables que abordin l’intercanvi de dades, la integració, la privacitat i la ètica per a garantir una millor adopció de la Intel·ligència Artificial en l’atenció mèdica.

En aquest sentit, l’enfocament d’AICCELERATE amplia les solucions digitals compatibles amb la intel·ligència artificial per a diferents casos d’ús hospitalaris, orientats a millorar l’atenció al pacient. Amb aquesta innovadora solució, els reptes i problemes hospitalaris es podran abordar des de dues perspectives: la visió del pacient i de la gestió hospitalària.

La solució impulsada pel projecte, que compta amb la participació d’Eurecat a través de la Unitat de Digital Health i la Unitat de Robòtica i Automatització, es posarà a prova en tres pilots diferents que se centraran en la gestió del flux de pacients per a unitats d’urgències i quirúrgics, en l’establiment d’una ruta d’atenció digital per a malaltia de Parkinson i en la prestació de serveis a pacients pediàtrics.

El consorci del projecte, liderat per l’Hospital Universitari de Helsinki (HUS), està format per 16 socis de 8 països europeus.

AICCELERATE LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

AICCELERATE – A Smart Hospital Care Pathway Engine

Referència del projecte 

H2020-EU.2.1.1 – 101016902

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria DT-ICT-12-2020 AI for the Smart Hospital of the Future

Web del projecte

www.aiccelerate.eu