AMP-AI EURECAT

Procés de fabricació autònom amb intel·ligència artificial.

El projecte AMP-AI impulsa una solució que permet a indústries petites i mitjanes optimitzar els processos de fabricació en línia mitjançant intel·ligència artificial (IA) i augmentar la seva eficiència, reduint el consum energètic i el malbaratament de matèries primeres.

La solució d’AMP-AI es basa en una nova metodologia o pipeline d’algoritmes de machine learning (ML) que s’executen iterativament dins del temps de cicle del procés de producció, combinant agents de control autònom òptim i la modelació del procés mitjançant models substituts basats en IA.

Aquesta solució requereix un menor volum de dades experimentals per crear models IA del procés i de control autònom òptim de la producció, adaptant-se a qualsevol mena de màquina i model de qualsevol fabricant.

AMP-AI ajuda moltes indústries que no optimitzen els processos industrials en línia perquè adquirir totes les solucions que necessitarien és massa car. Això comporta el malbaratament de matèries primeres i també un major consum d’energia a l’haver de repetir la fabricació de peces defectuoses.

En aquest sentit, la iniciativa suposa un pas endavant respecte a les solucions actuals, que es basen en models matemàtics i que funcionen per un procés concret i una màquina concreta. Són models que s’aproximen a la realitat del procés, però que estan limitats per les equacions matemàtiques que fan servir i no poden descriure efectes no previstos en el mateix model.

Eurecat lidera el projecte AMP-AI a través de la seva Unitat d’Applied Artificial Intelligence, encarregada de desenvolupar els nous models d’IA per a la modelització del procés industrial i el desenvolupament dels agents de control autònom òptim.

Dades generals

Projecte

AMP-AI – Procés de fabricació autònom amb intel·ligència artificial

Referència del projecte

2023 PROD 0011

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa AGAUR-PROD: Convocatòria d’Indústria del Coneixement per a l’any 2023 Modalitat B. Producte

ODS relacionats

Optimització mitjançant intel·ligència artificial dels processos de fabricació per a moltes petites i mitjanes indústries que actualment no poden disposar dels recursos humans necessaris per a optimitzar-los de manera contínua.

Optimització dels processos de fabricació en moltes més plantes industrials. Foment d’una producció més responsable que permet l’estalvi de matèries primeres, la reducció del consum energètic, la reducció de les aturades en les línies de producció, etc.