AMPLISENS EURECAT

Proves ràpides de característiques millorades per al diagnòstic perinatal d’estreptococs del grup B (GBS) en dones embarassades i els seus nadons.

El projecte AmpliSens aborda el desenvolupament d’un test molecular ràpid i portàtil per al cribratge de sepsi neonatal provocada per GBS a la sang o el líquid cefalorraquidi del nounat, així com per al cribratge de dones embarassades.

El producte desenvolupat pel projecte, AmpliFast, es basa en dos mòduls: un termociclador de mà operat per bateries per realitzar PCR de doble marcatge en combinació amb una plataforma de prova de diagnòstic ràpid constituïda per un lector i un cartutx d’un sol ús.

La prova diagnòstica és ràpida i econòmica, requereix un maneig mínim i es pot incloure com a part de l’equip per a la detecció ambulatòria d’infeccions. Aquest enfocament revolucionari té com a objectiu orientar les intervencions i reduir la càrrega de la malaltia GBS a nivell mundial, especialment als països en vies de desenvolupament.

L’estreptococ del grup B (GBS) és una de les principals causes d’infeccions perinatals que afecten les mares embarassades i especialment els seus fills, el que provoca un elevat percentatge de malaltia i mort en els nadons, particularment en entorns de baixos recursos.

Eurecat participa en el projecte AmpliSens a través de la Unitat d’Impressió Funcional i Sistemes Integrats, que dissenya, desenvolupa i fabrica l’electrònica de mesura i el termociclador portàtil. La Unitat d’Innovació de Producte i Simulació Multifísica s’encarrega del disseny i desenvolupament de l’enginyeria mecànica del prototip.

El projecte AmpliSens és liderat per l’empresa BioEclosion i compta amb la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona i ISGlobal.

LOGO AMPLISENS EURECAT

Dades generals

Projecte

AmpliSens – Proves ràpides de característiques millorades per al diagnòstic perinatal de GBS en dones embarassades i els seus nadons

Referència del projecte

CPP2021-008459

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació a través de la convocatòria “Projectes d’R+D+i en Col·laboració Publicoprivada”, Programa Estatal per a Impulsar la Investigació Científicotècnica i la seva Transferència, del Pla Estatal de Recerca Científica, Tècnica i d’Innovació 2021-2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència