Aquaspice eurecat

Desenvolupament i implementació d’innovacions digitals i circulars en l’ús de l’aigua per promoure un ús sostenible de l’aigua i avançar en el procés de sostenibilitat de les indústries.

El projecte AquaSPICE té com a objectiu  materialitzar l’ús circular de l’aigua en les indústries de processos europeus, fomentant la consciència sobre l’eficiència dels recursos i oferint soluciones compactes per aplicacions industrials, incloent tecnologies de reutilització i tractament de l’aigua, així com pràctiques de reciclatge. El projecte també està desenvolupant un controlador de sistema ciberfísic que inclou un sistema de monitorització, avaluació i optimització en temps real de l’ús i reutilització de l’aigua en diferents nivells interconnectats.

AquaSPICE segueix un enfocament sistèmic en la gestió de l’aigua en què es pot aconseguir una eficiència òptima a través de l’adaptació de tecnologies i pràctiques apropiades en diferents nivells, des d’un únic procés industrial (operació unitària), a una fàbrica completa a altres indústries col·laboradores (simbiosis industrial) o altres sectors (domèstic i/o agrícola).

Les soluciones impulsades pel projecte permeten i faciliten l’adopció immediata, la replicació i l’ampliació de les innovacions, proporcionant plans estratègics, comercials i organitzatius integrals que ofereixen una gamma de solucions ben definides i adequades per diversos casos.

Eurecat participa en el projecte a través de la seva Unitat d’Applied Artificial Intelligence, que s’encarrega de definir models de dades comunes i ontologia per integrar la informació, definir línies de base per les tecnologies aplicades actuals i els processos innovadors esperats per a l’estalvi i reutilització de l’aigua, coordinar l’elaboració en temps real, la monitorització i control i la integració de dades en eines impulsades per Intel·ligència Artificial.

D’altra banda, la Unitat d’Aigua, Aire i Sòls (WAS) d’Eurecat participa en la implementació i demostració de llots granular aeròbics per al tractament d’aigües residuals complexes i tòxiques de la indústria petroquímica. D’aquesta manera, es pot implementar un procés biològic adequat per tractar adequadament el tractament d’aigües residuals d’aquest sector industrial. La Unitat WAS també és responsable de la implementació i demostració de l’aplicació de membranes regenerades per a la producció d’aigua regenerada i aconseguir aigua d’alta qualitat per a l’aplicació in-situ.

AquaSPICE està format per un consorci de 18 socis de 12 països europeus i 1 país associat (Turquia).

Aquaspice logo eurecat

Dades generals

Projecte

AquaSPICE – Promovent la sostenibilitat de les industries de procés a través d’innovacions digitals i circulars en l’ús de l’aigua

Referència del projecte 

H2020-EU.2.1.5.3. – 958396

Programa i convocatòria

Projecte pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria CE-SPIRE-07-2020 – Preserving fresh water: recycling industrial waters industry

Web del projecte

www.aquaspice.eu