Autenticloud Eurecat

Sistema d’autentificacó centralitzat per a documents de seguretat i aplicacions de packaging
Les falsificacions de producte i el frau documental són una realitat que cad vegada té un major impacte en diferents sectors industrials, ocasionant grans pèrdues econòmiques, greus conseqüències per a la integritat de les marques i companyies arribant a posar en risc a usuaris i consumidors quan estem parlant de falsificacions en l’àmbit de productes farmacèutics, cosmètics o alimentaris.
Les pèrdues ocasionades als governs, negocis i consumidors de tot el món a causa de la falsificació, manipulació i el robatori xifrades en centenars de bilions d’euros a l’any d’acord amb la WCO (World Customs Organization).

El Projecte Consorciat Autenticloud de la necessitat d’innovar per donar solucions en la lluita contra el frau i les falsificacions anteriorment esmentades, per posar límit a aquest tipus de mercat il·legal que afecta no només a les empreses i les seves marques sinó també al que és més important, atempten contra la salut i els drets dels consumidors.
El projecte, finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat a través del Subprograma INNPACTO compta amb 6 membres de contrastada experiència en la investigació i la innovació (Signe, SA, NOVOGRAF i Planet Mitjana com empreses i Cetemmsa, Itene i Aido com centres tecnològics) .

Aquest projecte desenvoluparà un sistema global centralitzat d’autenticació, on s’utilitzaran els dispositius mòbils per autenticar l’origen de documents i packaging amb ajuda d’una aplicació de programari, els diferents sensors que els dispositius mòbils ofereixen en l’actualitat i combinant tecnologia òptica i RF Chipless.

Autenticloud logo eurecat

Dades generals

Projecte
AUTENTICLOUD – Sistema d’autentificacó centralitzat per a documents de seguretat i aplicacions de packaging

Programa i convocatòria
INNPACTOS 2012