BATTEREVERSE EURECAT

Pròxima generació de logística inversa de bateries.

El projecte BatteReverse desenvolupa un mètode més eficient i universal per a la descàrrega de bateries i el primer diagnòstic.

BatteReverse millora la seguretat del transport de bateries d’ió de liti mitjançant el desenvolupament d’envasos de seguretat amb un sistema de monitoratge que pot reduir el risc de fuga tèrmica.

El projecte també potencia mètodes més avançats i precisos per al desmuntatge i la classificació automatitzada dels components de la bateria basats en una col·laboració humà-robot segura i més eficient.

BatteReverse desenvolupa una avaluació de la vida útil restant més precisa i ràpida dels mòduls de bateries per a aplicacions de segona vida basada en proves acústiques i algoritmes d’aprenentatge automàtic.

A més, BatteReverse crea un espai de dades de la bateria amb funcionalitats d’etiquetatge i passaport de bateria estandarditzats per millorar la seva identificació, connectant els stakeholders mitjançant una plataforma comunitària i analitzant tot el procés de logística inversa mitjançant una simulació de bessó digital que optimitzarà la rendibilitat dels models de negoci circulars de logística inversa.

Les innovacions s’integraran i es demostraran en un entorn operatiu en dos casos d’ús per a bateries de vehicles elèctrics al final de la seva vida útil, reciclatge i reutilització, reflectits amb la simulació de bessons digitals.

Eurecat participa en el projecte BatteReverse a través de diferents Unitats Tecnològiques:

El consorci del projecte, coordinat per CEA, està format per 11 socis de 6 països, entre els quals hi ha instituts de recerca i tecnologia de primer nivell (CEA, Eurecat, Lukasiewicz-PIT), empreses industrials líders (TES-AMM, Škoda, Renault, Denios), pimes innovadores (Betteries, Frontier Innovations) i actors de la innovació (EIT Urban Mobility, Bax & Company).

BATTEREVERSE LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

BatteReverse – Un procés automatitzat, connectat i estandarditzat de nova generació per augmentar la seguretat, l’eficiència i la sostenibilitat de la logística inversa de les bateries d’ió de liti

Referència del projecte

101103706

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon Europe de la Unió Europea dins de la convocatòria HORIZON-CL5-2022-D2-01-10 – Streamlined collection and reversed logistics, fully automated, safe and cost-efficient sorting, dismantling and second use before recycling (Batteries Partnership) (RIA)

Web del projecte

www.battereverse.eu