BINCI EURECAT

Desenvolupament d’una solució integrada de software i hardware amb l’objectiu de facilitar la producció, post-producció i distribució de contingut en àudio 3D o àudio binaural.

Durant el projecte, amb una durada de 18 mesos, s’han desenvolupat innovadors mètodes de mesures acústiques, així com eines d’àudio 3D: un conjunt de plugins per a la producció d’àudio en 3D i binaural compatibles amb els programaris més populars d’àudio per fomentar la creació de continguts de so 3D i un reproductor binaural per experimentar àudio binaural en dispositius mòbils.

La solució BINCI també inclou un dispositiu de head-tracking per auriculars, de manera que la reproducció respon als moviments del cap de l’usuari, proporcionant una localització sonora més precisa.

La tecnologia desenvolupada en el marc del projecte ha sigut testejada per un grup de reconeguts professionals del so i artistes europeus. Per altra banda, s’han realitzat tres produccions experimentals per l’Alte Pinakothek (Munic), la Fundació Joan Miró (Barcelona) i el Castell de St. Andrews (Saint Andrews, Escòcia). Les produccions exploren l’impacte de l’àudio 3D a les narratives dels espais culturals i com pot transformar l’experiència del visitant.

El projecte, liderat per Eurecat i finançat per la Unió Europea en el marc del programa Horizon 2020, ha comptat amb la participació de cinc socis de quatre països europeus amb l’objectiu d’aportar solucions de tecnologia d’àudio per a les indústries creatives per potenciar la oferta i la demanda de continguts d’àudio innovadors al mercat europeu.

Dades generals

Projecte

BINCI – Binaural Tools for Creative Industries

Referència projecte
H2020-ICT-21-2016-732130

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria ICT-21-2016 “Support technology transfer to the creative industries”.

H2020 LOGO EURECAT