BIOIMPLANT EURECAT

Desenvolupament d’una innovadora gamma d’implants dentals basats en nous dissenys i tractaments superficials antibacterians avançats per a la millora de la resposta biomecànica.

El projecte BIOIMPLANT té l’objectiu de desenvolupar una nova gamma d’implants dentals basats en un nou disseny de la geometria exterior (creat mitjançant avançats mètodes de simulació per elements finits) i amb un nou acabat superficial, obtingut a través d’un tractament combinat de granallat i gravat àcid. A més, els nous implants impulsats pel projecte estan fabricats amb un aliatge de titani de baix mòdul elàstic i estan dotats d’un revolucionari tractament superficial bactericida basat en implantació iònica de plata. Aquestes innovacions garanteixen l’èxit clínic dels implants, tant a curt com a mitjà termini, milloren la seva estabilitat primària, garanteixen un correcte procés d’osteointegració i eliminen l’aparició de periimplantitits, utilitzant plata implantada com a agent bactericida.

Eurecat participa en el projecte a través de la seva Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics, que desenvolupa tractaments bactericides d’implantació iònica, i la Unitat de Desenvolupament de Producte, que s’encarrega del disseny de noves geometries d’implants a partir de mètodes de simulació numèrica.

El consorci del projecte està liderat per MICRODENT Implant System, empresa pionera en el sector a nivell nacional.

Dades generals

Projecte

BIOIMPLANT- Desenvolupament de nous dissenys i tractaments superficials antibacterians avançats per a la millora de la resposta biomecànica d’implants dentals.

Referència del projecte 

RTC2019-006803-1

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació i per la Unió Europea, en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal d’Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes a la Societat, dins el Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2017-2020, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.