bipupy eurecat

El projecte BIP-UPy (Polímers Bioactius Implantables basats en UreidoPirimidinona) té l’objectiu de desenvolupar nous polímers bioactius per a una nova generació d’implants mèdics. En aquest sentit, el projecte desenvolupa nous implants biomèdics que presenten una activitat biològica, biodegradable i  rendiment mecànic, fàcilment ajustables en funció de la seva aplicació clínica.

Els nous implants es desenvolupen amb Polímers Bioactius basats en UreidoPirimidinona capaços de proporcionar bioactivitats específiques en funció de les propietats requerides en els implants. Es preveu que els biomaterials desenvolupats puguin traslladar-se fàcilment a d’altres aplicacions biomèdiques relacionades amb dispositius implantables.

En una primera fase, els implants que es desenvoluparan en aquest projecte milloraran la qualitat de vida de les persones que pateixen aneurismes intracranials i de les dones amb prolapse dels òrgans pèlvics (POP) i incontinència urinària d’esforç  (IUE).

La millora en la funcionalitat d’aquests nous implants, juntament amb una major biocompatibilitat dels mateixos, conduïrà a una evolució més favorable del pacient, reduint el temps d’hospitalització i altres riscos relacionats amb els tractaments actuals. Tots aquests beneficis es traduïran, en darrer terme, en una major qualitat de vida del pacient i en un descens en els costos d’atenció mèdica.

El projecte permetrà a Eurecat consolidar la seva posició en un sector en creixement continu com és el dels implants biomèdics. El principal centre tecnològic de Catalunya augmentarà també el seu  Know-how en el processament de biomaterials així com en la fabricació d’instrumental que permeti una cirurgia mínimament invasiva.

Dades generals

Projecte
BIP-UPy, Bioactive Implantable Polymers based on Ureido-Pyrimidinone

Programa i convocatòria
European Union’s Seventh Framework Programme for research, technological development and demonstration under Grant Agreement no 310389.