Brainwork Eurecat

Conjunt modular d’unitats de formació innovadores adreçades a futurs treballadors en el sector tècnic i científic.

El projecte Brain@Work aprofundeix en el coneixement sobre l’alfabetització informacional existent per a les disciplines acadèmiques de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM, per les seves sigles en anglès), amb l’objectiu d’actualitzar l’oferta de formació de cada un dels socis del projecte i crear un conjunt modular d’unitats de formació per futurs treballadors d’aquests sectors.

Actualment, l’alfabetització informacional (Information Literacy) és molt important perquè les futures professions i el mercat laboral requereixen la capacitat d’actualitzar-se constantment i aprendre habilitats específiques de perfil avançat al llarg de tota la vida.

Brain@Work compta amb la col·laboració d’universitats, institucions de recerca i empreses de 5 països europeus, per desenvolupar continguts innovadors basats en casos reals extrets d’investigadors i activitats de professionals. La innovació impulsada pel projecte connecta l’alfabetització informacional amb altres habilitats toves (Soft Skills) necessàries a nivell professional, com són la resolució de problemes, la presa de decisions, el treball en equip i la gestió de projectes, de les quals la competència en informació podria considerar-se un component crucial.

Eurecat participa en el projecte a través del seu Departament de Formació, que és el responsable de les implementacions tècniques dels recursos formatius.

El consorci del projecte està format per Eurecat (Espanya), la Biblioteca del Consell Nacional d’Investigació d’Itàlia (CNR), Smart Skills Center (Itàlia), la Universitat de Lieja (Bèlgica), la Universitat de Minho (Portugal) i la Universitat Rigas Stradina (Letònia).

Brainwork logo Eurecat

Dades generals

Projecte

Brain@Work – La competència en gestió de la informació com a estímul de futurs científics

Referència del projecte 

2019-1-IT02-KA2013-062829

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria Erasmus Plus Programme, Key Action 2 – Strategic Partnerships