CAPTACO2

Desenvolupament d’un dispositiu de captura de diòxid de carboni (CO2) atmosfèric mitjançant una reacció química que converteix el diòxid de carboni en carbonat amb l’objectiu de lluitar contra el canvi climàtic i reduir els gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera.

El projecte CAPTACO2 desenvolupa un nou dispositiu que utilitza unes membranes especials de polisulfona que aconsegueixen contenir una solució de captació en l’interior i produir la conversió del diòxid de carboni en carbonat.

Durant la primera fase de desenvolupament, el projecte CAPTACO2 ha provat diferents configuracions de membranes i solucions de captació amb l’objectiu de maximitzar l’eficiència del procés. La configuració més eficient ha estat la composta per una membrana de polisulfona d’alta hidrofobicitat, juntament amb la solució de captació amb anhidrasa carbònica.

L’anhidrasa carbònica és un enzim amb una alta capacitat per convertir el CO2 en àcid carbònic de manera reversible i a més, és fonamental en la fotosíntesi de les plantes. Aquest enzim es troba present en cloroplasts de les fulles, pulmons i altres teixits del cos humà.

El projecte, que lluita contra el canvi climàtic, ha comptat amb la participació de la Unitat de Tecnologia Química d’Eurecat, juntament amb el Departament d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili i la Fundació Greenova.

Dades generals

Projecte

CAPTACO2