CAR2CAR-LOFE desenvolupa un sistema de comunicacions V2V (vehicle a vehicle) en baixa freqüència (LF, amb les sigles en anglès), un tipus de xarxes emergents en què els vehicles autònoms es poden comunicar entre ells per augmentar la informació disponible sobre l’entorn i millorar la seguretat de la conducció en casos d’emergència, com ara accidents a la carretera, sortides de carretera o obstacles.

Durant el projecte es desenvoluparan antenes i un sistema electrònic de comunicació innovador per maximitzar la distància de comunicació entre vehicles, i d’aquesta manera es compliran els requisits de l’aplicació sense comprometre la seguretat.

D’altra banda, per maximitzar l’ús de la tecnologia, es dissenyarà una plataforma en línia de definició, manipulació, simulació i càlcul en temps real de components magnètics avançats perquè els fabricants i proveïdors de components de vehicles autònoms puguin fer servir la tecnologia a la seva mida.

L’aplicació de tecnologia de baixa freqüència en la comunicació V2V permetrà, entre altres beneficis, una comunicació entre vehicles més sòlida, sense que obstacles o factors meteorològics afectin el senyal, i temps de resposta més petits.

El projecte compta amb un consorci liderat per PREMO amb la participació de la Universitat de Navarra, CEIT i Eurecat, que col·labora amb el projecte mitjançant les seves unitats tecnològiques de Nous Processos de Fabricació, Desenvolupament de Producte i Smart Management Systems. El paper d’Eurecat a CAR2CAR-LOFE és el de desenvolupar la plataforma web per permetre una selecció més adequada per part del client i fomentar l’ús de la tecnologia mitjançant l’automatització del modelatge 3D i el càlcul integrats en la plataforma web.

Dades generals

Projecte

CAR2CAR-LOFE – Comunicació CAR2CAR en baixa freqüència

Referència projecte

RTC-2017-6466-4

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel MINISTERI DE CIÈNCIA, INNOVACIÓ I UNIVERSITATS i per la Unió Europea, en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal de Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes a la Societat, dins el Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.

FEDER