CARBODIN EURECAT

Solucions innovadores i assequibles per a la fabricació avançada de carcasses de carrosseries i estratègies de materials lleugers per ferrocarrils, portes innovadores i modularitat de trens.

El projecte CARBODIN té l’objectiu d’impulsar nous trens de passatgers més lleugers i energètica i econòmicament, més eficients que els actuals. Per aconseguir-ho, el projecte es basa en l’ús de materials compòsits, que encara no s’han pogut implementar totalment degut al seu alt cost. Un altre aspecte important és el disseny modular d’interiors i la fabricació de parts de vehicles a baix cost.

Eurecat coordina i participa en el projecte a través de la Unitat de Materials Compòsits d’Eurecat que s’encarrega del disseny de mòduls i de la Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Encastats que participa en la integració de circuits de baix voltatge en panells de composites, juntament amb la Unitat de Nous Processos de Fabricació, la Unitat de Tecnologies Audiovisuals, la Unitat de Big Data & Data Science, la Unitat de Desenvolupament de Producte i la Unitat de Consultoria.

El consorci de CARBODIN està format per 14 socis de 7 països europeus com Espanya, Grècia, Alemanya, Itàlia, França, Polònia i la República Txeca.

Dades generals

Projecte

CARBODIN – Carcasses de carrosseries, portes i interiors

Referència del projecte

S2R-OC-IP1-01-2019/ 881814

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea en el marc del Shift2Rail (S2R), H2020-JTI-Shift2Rail-2019, més concretament dins la convocatòria S2R-OC-IP1-01-2019: Advanced car Body shells for railways and light material and innovative doors and train modularity.

Web del projecte

www.carbodin.eu