cien conoce eurecat

Innovadores tecnologies de neurociència i Intel·ligència Artificial aplicades al disseny de nous productes alimentaris.

El projecte CIEN CONOCE aplica tecnologies disruptives en l’àmbit de la neurociència i la Intel·ligència Artificial, amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement del consumidor i en la seva percepció dels estímuls multisensorials, desenvolupant productes alimentaris innovadors i adequats a les necessitats i preferències que tenen més èxit en el mercat.

La solució impulsada pel projecte permet comprendre millor al consumidor, les seves necessitats i les seves respostes davant un producte nou en diferents contextos de consum i, d’altra banda, analitzar com aquestes respostes es poden parametritzar per incloure-les de manera sistemàtica en una nova metodologia integral de conceptualització del producte i innovació dins l’empresa.

CIEN CONOCE compta amb la participació d’Eurecat a través de la Unitat de Big Data & Data Science, la Unitat d’Applied Artificial Intelligence i la Unitat de Tecnologies Audiovisuals. De manera més concreta, l’aportació d’Eurecat al projecte es basa en l’aplicació al procés de disseny i de producció de les darreres innovacions en tècniques de neurociència que permeten obtenir mesures de respostes conductuals i fisiològiques (seguiment ocular, fisiologia perifèrica electroencefalograma, etc).

D’altra banda, Eurecat també aborda la millora en l’eficiència del processat alimentari i investiga l’ús de tecnologies basades en Intel·ligència Artificial, per proporcionar noves eines que permeten flexibilitzar la producció, de manera que la creació i l’adaptació de nous productes són més àgils i menys costosos, fet que permet respondre ràpidament a la demanda del mercat.

El consorci de CIEN CONOCE està liderat per Angulas Aguinaga i compta amb la participació de Carinsa, Aldelís, Codorníu, Cerealto Siro Foods, Loop i Seidor.

cien conoce logo eurecat

Dades generals

Projecte

CONOCE – Consumer-Oriented Innovation: Nous productes alimentaris obtinguts en base a tecnologies disruptives i neurociència

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria Projectes Estratègics CIEN del Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI) i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).