CKDSens Eurecat

Nova plataforma d’atenció mèdica per millorar el benestar de pacients amb malalties renals cròniques, que permet monitoritzar biomarcadors rellevants amb una sola gota de sang.

El projecte CKDSens desenvolupa un dispositiu mèdic que ofereix resultats en 5 minuts i que pot ser utilitzat des de la consulta mèdica o pels propis pacients. Aquest nou sistema utilitza un hardware fàcil d’utilitzar i un software predictiu per facilitar que els pacients coneguin i controlin la seva malaltia renal.

La innovació impulsada per CKDSens ofereix millors resultats de diagnòstic i, a la vegada, redueix els costos relacionats amb els sistemes d’atenció mèdica. Concretament, CKDSens pretén que sigui més fàcil per als usuaris monitoritzar la malaltia renal crònica, reduint els temps d’espera en els hospitals en més d’un 20% i millorant la seva qualitat de vida. A més, el control de biomarcadors rellevants pot permetre als professionals sanitaris ajustar i personalitzar els tractaments prescrits.

El projecte, a més d’Eurecat, també compta amb la participació de la startup CreatSens; l’Hospital Clínic de Barcelona; GENESIS Biomed; la Universitat de Barcelona (UB); la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) i el centre MADoPA. El projecte ha rebut el suport d’EIT Health, que ofereix recursos econòmics per crear sinergies entre entitats de diferents especialitats que puguin treballar juntes en aquest projecte.

Dades generals

Projecte

CKDSens – Nova plataforma d’atenció mèdica domiciliària per malalties renals cròniques

Programa i convocatòria

Projecte finançat per la Unió Europea a través de la xarxa EIT Health

Logo EIT Health Unió Europea