cobolleague eurecat

Robot terrestre altament modular, autònom i col·laboratiu per ajudar als treballadors de la construcció en el transport de materials pesats.

El projecte COBOLLEAGUE desenvolupa un innovador robot terrestre, altament modular, col·laboratiu i autònom amb l’objectiu d’ajudar als treballadors del sector de la construcció en el transport de peces i eines pesades, millorant així la seva seguretat i augmentant la productivitat de les tasques de construcció.

La innovació impulsada per COBOLLEAGUE té l’objectiu d’implementar una eina col·laborativa que interactuï de forma natural amb el treballador en un entorn canviant i explorar les possibilitats que ofereix un robot en una obra, en termes de seguretat, digitalització i inspecció.

La Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat participa en el projecte desenvolupant una interfície basada en BIM (Building Information Model) que processa la informació de l’edifici en 3D, afegint dades estructurals a un sistema de localització i mapeig simultani (SLAM, per les seves sigles en anglès), utilitzat per un robot mòbil. Això permet al robot accedir a un mapa 3D del model de referència i determinar la seva pròpia localització en l’entorn de construcció, estalviant temps i realitzant la navegació autònoma a un destí, sense haver d’explorar prèviament el mapa.

A més, la implementació d’Eurecat permet realitzar un seguiment de l’estat de la construcció i marcar les actualitzacions del model de referència, una característica rellevant per a la indústria de la construcció. Eurecat també proporciona la integració d’una interfície treballador-robot multimodal que permet que el robot segueixi als treballadors de forma totalment segura.

El projecte COBOLLEAGUE és una col·laboració conjunta d’Eurecat juntament amb l’empresa Robotnik Automation.

 

cobolleague logo eurecat

Dades generals

Projecte

COBOLLEAGUE – Robot col·laboratiu per entorns de construcció

Referència del projecte 

H2020-ICT-2017-1

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel consorci SMEs Robotics Applications (ESMERA) de la Unió Europea, en el context del desafiament ESMERA-C.1  “Heavy Tool Carrier in Construction Environments”, under Grant Agreement N° 780265