COFRARE 2020 EURECAT

Nou procés de fabricació de marcs de fuselatge amb fibra de carboni per poder utilitzar aquest tipus de materials en la construcció d’aeronaus de línies regionals.

El nou model de fabricació, desenvolupat pel projecte COFRARE 2020, suposa un gran avenç en l’aeronàutica europea i en la construcció d’avions més lleugers i sostenibles, a través de la inclusió de la fibra de carboni en peces de fuselatge. Aquest tipus de materials ja s’utilitzen per crear l’estructura de grans avions comercials, però la seva integració en aeronaus més petites encara és limitada a causa de la dificultat per compensar els elevats costos que implica fabricar aquestes peces.

Amb la solució de CORARE 2020 s’aconsegueix reduir significativament aquests costos de producció, millorar el flux de fabricació i disminuir el pes estructural dels avions d’ús regional. Per tant, es tracta d’un procés de fabricació innovador molt més viable i competitiu per poder utilitzar materials de fibra de carboni en el fuselatge per a la construcció d’aquestes aeronaus.

Eurecat, a través de la seva Unitat de Materials Compòsits participa en el projecte, juntament amb Design Manufacturing Spa i A. Abete.

Dades generals

Projecte

COFRARE 2020 – Out of autoclave technologies for frame and shear tie of Regional Aircraft

Referència del projecte 

H2020-CS2-CFP07-2017-02 Num.  821261

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la plataforma Clean Sky en el marc de la convocatòria JTI-CS2-2017-CfP07-REG-01-11 – Full scale innovative composite frames and shear ties for Regional Aircraft Fuselage barrel on-ground demonstrators.

Més informació

Cofrare 2020 Cordis