Cultivasol projecte Eurecat

CULTIVASOL desenvolupa nous hivernacles preparats per al cultiu en èpoques d’alta temperatura i radiació mitjançant la millora en la ventilació i la integració d’un sistema d’energia fotovoltaica flexible a la seva estructura que permet la seva autonomia energètica. CULTIVASOL presenta una sinèrgia perfecta entre dos sectors crucials pel benestar de la societat com són el sector agrícola i l’energètic.

CULTIVASOL, iniciat el juliol de 2018, finalitzarà el desembre de 2020. El projecte CULTIVASOL és fruit de la col·laboració entre Estructuras Solares del Mediterráneo S.L. (SOLARES), amb àmplia experiència en el disseny, fabricació i comercialització d’hivernacles, CETENMA, Centre Tecnològic de l’Energia i el Medi Ambient, i Eurecat, que ofereix la seva experiència en la impressió de tecnologia fotovoltaica orgànica a través de la seva Unitat d’Impressió Funcional.

Dades generals

Projecte

CULTIVASOL – Desenvolupament d’hivernacles energèticament autònoms

Referència projecte

RTC-2017-6758-5

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel MINISTERI DE CIÈNCIA, INNOVACIÓ I UNIVERSITATS i per la Unió Europea, en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal de Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes a la Societat, dins el Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.

FEDER