CuttingEdge4.0 Eurecat

Nova caracterització de materials i analítiques de dades per predir i evitar esquerdes iniciades en vores (edge-cracking) en les peces de seguretat d’automòbils.

Els acers avançats d’alta resistència (AHSS, per les seves sigles en anglès) s’han convertit en el material dominant escollit per a la construcció lleugera en el sector de l’automoció i el transport, pel seu bon rendiment en servei, la seva fabricació i reciclabilitat. Tot i això, aquest tipus de materials presenten algunes limitacions pel que fa a la resistència a l’esquerdament i la conformabilitat, fet que pot provocar problemes d’esquerdes iniciades en vores (edge-cracking) que comprometen la qualitat de les peces.

El projecte CuttingEdge4.0 desenvolupa eines experimentals i Digitals Twins per al procés de tall i incorpora analítiques de dades d’Indústria 4.0 basades en Solucions d’Intel·ligència Artificial i aprenentatge automàtic. L’objectiu final del projecte és transferir a la indústria de l’automoció les eines i metodologies per predir les esquerdes iniciades en vores (edge-cracking) en les primeres etapes de disseny, detectar defectes associats i assegurar la qualitat de la peça durant la producció, augmentant l’aplicabilitat de les peces lleugeres, basades en acers avançats d’alta resistència, per automòbils.

Les solucions proposades per CuttingEdge 4.0 augmentaran la seguretat de la indústria de l’automoció a través del desenvolupament de peces d’alt rendiment i influiran positivament en l’ocupació i la sostenibilitat de les indústries implicades i del sector de l’acer en general.

El consorci del projecte, liderat per Eurecat, està format per la Universitat Tècnica de Luleå, Voestalpine, Faurecia, Centro Ricerche Fiat, TATA STEEL i PWO.

CuttingEdge logo

Dades generals

Projecte

CuttingEdge 4.0 – Facing edge-cracking in AHSS: towards zero-defect manufacturing through novel material characterisation and data driven analytics for process monitoring

Referència del projecte

RFCS-02-2018 – 847213

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria RFCS (Research Fund for Coal and Steel) de la Unió Europea, 2018

Web del projecte 

www.cuttingedge-project.eu