DIH4CAT EURECAT

Ecosistema d’innovació regional sense ànim de lucre format pels principals agents de suport a la digitalització a Catalunya.

El Digital Innovation Hub de Catalunya (DIH4CAT) connecta les principals infraestructures tecnològiques de la regió per a accelerar la transformació tecnològica cap a una indústria més verda i digital.

DIH4CAT es dirigeix principalment a les start-ups tecnològiques, a les administracions públiques i a les pimes catalanes, amb especial atenció a les empreses manufactureres i als proveïdors de tecnologia.

Catalunya té una forta base industrial amb 35.339 empreses (un 99% són pimes), que representen el 18,1% de les empreses industrials espanyoles. El 2019, només el 16% d’aquestes empreses havien adoptat tecnologies digitals avançades.

A més, Catalunya compta amb més de 1.700 start-ups (un 66% d’Indústria 4.0), que s’enfronten a reptes com l’accés a infraestructures tecnològiques, el time-to-market i la inversió.

El Departament de Consultoria d’Eurecat valida i gestiona el catàleg de serveis tècnics de suport, garantint l’adequació dels processos interns en l’assignació dels serveis tecnològics i assegurant-ne l’execució. Per la seva banda, el Departament de Formació dota de les competències digitals necessàries a les pimes i entitats públiques per a la digitalització total de les seves activitats.

Les Unitats de Nous Processos de Fabricació i Robòtica i Automatització estan involucrades en el node de robòtica i que el CIDAI participa en el node d’intel·ligència artificial.

El consorci de DIH4CAT està liderat per la Generalitat de Catalunya i es compon de set socis tecnològics, una escola de negocis i dues associacions industrials patronals. Es complementa amb 19 empreses privades.

DIH4CAT té una estratègia de col·laboració molt ben definida a nivell internacional, desenvolupada a través d’accions com la presència en la majoria de les xarxes europees rellevants, la participació en més de 50 projectes previs, cinc memoràndums d’entesa (MoUs) específicament desenvolupats per a aquesta convocatòria i una estreta col·laboració amb l’Enterprise Europe Network.

LOGO DIH4CAT EURECAT

Dades generals

Projecte

DIH4CAT – Digital Innovation Hub de Catalunya

Referència del projecte

101083736

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Digital Europe Programme (DIGITAL) and European Digital Innovation Hubs (EDIH) de la Unió Europea dins de la convocatòria DIGITAL-2021-EDIH-01

Web del projecte

www.dih4cat.cat

europeancomission logo eurecat