DIÓPTIBA EURECAT

Desenvolupament d’una plataforma de software dirigida als propietaris de tecnologies d’emmagatzematge i energies renovables per augmentar la rendibilitat dels seus projectes.

El projecte DiÓptiBa proposa eines de suport a la presa de decisions per a una gestió òptima d’actius, maximitzant-ne el rendiment a partir de la participació en els diferents mercats elèctrics.

DiÓptiBa explora diferents models d’aprenentatge continu i el disseny d’arquitectures que suportin la cadena de valor de les dades. La proposta de valor és integrar criteris tècnics i econòmics als algorismes de pronòstic, optimitzant l’estratègia de gestió de l’energia.

Eurecat participa en el projecte DiÓptiBa a través de la seva Unitat d’Applied Artificial Intelligence, encarregada del desenvolupament de la plataforma de software. El consorci també està format per la startup One Solar.

LOGO DIÓPTIBA EURECAT

Dades generals

Projecte

DiÓptiBa – Eines digitals per a una òptima participació dels sistemes d’emmagatzematge mitjançant bateries als mercats elèctrics

Referència del projecte

CPP2021-008632

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació a través de la convocatòria “Projectes d’R+D+i en Col·laboració Publicoprivada”, Programa Estatal per a Impulsar la Investigació Científicotècnica i la seva Transferència, del Pla Estatal de Recerca Científica, Tècnica i d’Innovació 2021-2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència