ECOTEX EURECAT

Desenvolupament d’una nova generació de tricotoses circulars ecodissenyades i automatitzades.

El projecte EcoTex se centra en la reducció de l’impacte ambiental en la fabricació de tricotoses circulars, implementant un disseny sostenible i optimitzant l’ús dels materials.

EcoTex millora l’ergonomia de l’operari amb una solució que contempla el redisseny de la màquina per a la reducció del seu impacte ambiental, sensòrica específica, manteniment predictiu, i la millora ergonòmica a partir de l’alimentació i càrrega automàtica d’agulles.

Aquesta iniciativa sorgeix com a resposta a la necessitat imperant de reduir l’impacte ambiental a la indústria tèxtil i millorar les condicions de treball dels operaris.

Eurecat, juntament amb CANMARTEX, hi participa a través de les seves Unitats de Nous Processos de Fabricació, Innovació de Producte i Simulació Multifísica i Teixits Funcionals.

Dades generals

Projecte

EcoTex – Desenvolupament d’una nova generació de màquines tricotoses circulars amb ecodisseny i automatitzades

Referència del projecte

CPP2022-009761

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats a través de la convocatòria “Projectes d’R+D+i en Col·laboració Publicoprivada”, Programa Estatal per Impulsar la Investigació Cientificotècnica i la seva Transferència, del Pla Estatal de Recerca Científica, Tècnica i de Innovació 2021-2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

ODS relacionats

8. Treball decent i creixement econòmic
9. Indústria, innovació i infraestructura