EDGELESS EURECAT

Computació sense servidor eficient en entorns extremadament diversos, des de dispositius edge amb recursos limitats fins a plataformes al núvol altament virtualitzades.

EDGELESS fa ús del concepte “sense servidor” a totes les capes del continu de l’edge-núvol per beneficiar-se plenament dels recursos computacionals diversos i descentralitzats disponibles sota demanda a prop d’on es produeixen o consumeixen les dades.

En particular, el projecte aconsegueix una agrupació horitzontal, eficient i transparent dels recursos en nodes edge amb capacitats limitades o maquinari especialitzat, perfectament integrat amb els recursos del núvol.

Això suposa un gran pas endavant en comparació amb les solucions de descàrrega vertical d’última generació, on l’edge és un simple complement del núvol.

Eurecat participa en el projecte EDGELESS a través de diferents Unitats Tecnològiques, encarregades de diferents objectius:

  • La Unitat de Robòtica i Automatització posa en marxa un pilot en el cas d’ús de l’Internet de les coses robòtiques (IoRT). Se centra, particularment, en el paradigma de producció àgil, que uneix la robòtica autònoma amb sensors connectats a l’Internet de les coses i objectes intel·ligents integrats de manera generalitzada en escenaris de fabricació quotidians.
  • La Unitat d’Applied Artificial Intelligence contribueix a desenvolupar implementacions de referència d’un orquestrador i diferents serveis edge, augmentant les solucions de codi obert d’última generació amb noves funcions ampliades.

El consorci d’EDGELESS està format per 14 socis de sis països europeus diferents.

LOGO EDGELESS EURECAT

Dades generals

Projecte

EDGELESS – Edge-cloud cognitiu amb computació sense servidor

Referència del projecte

101092950

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon Europe de la Unió Europea en el marc de la convocatòria CL4-2022-DATA-01-02 Cognitive Cloud: Continuïtat de computació habilitada per IA del Núvol al Edge (RIA)

Web del projecte

www.edgeless-project.eu