effiPRESS EURECAT

El projecte effiPRESS té com objectiu la caracterització i desenvolupament de processos d’enduriment de major eficiència i sostenibilitat a través de l’estampació en calent i la implementació d’acers d’alta resistència (DOCOL®) i acers d’alta conductivitat tèrmica (HTCS®, per les seves sigles en anglès).

En el marc del projecte, que s’adreça principalment a la indústria de l’automoció, també s’han realitzat investigacions sobre els processos d’assistència de calefacció i refrigeració, així com la formació de làmines d’acer per tal de garantir l’aplicabilitat industrial integral d’effiPRESS.

La innovació desenvolupada pel projecte ha aconseguir reduir els temps de procés fins a un 10% integrant acers de major resistència en eines optimitzades amb una conductivitat tèrmica més elevada; ha ampliat la gamma de components endurits a través del procés de formació de gas de metall calent i ha reduït el pes en un 25% utilitzant materials de xapa amb major resistència.

El consorci del projecte effiPRESS, liderat per la Universitat Tecnològica de Chemnitz (TUC), està format per Eurecat; l’Institut Fraunhofer per Eines de Màquines i Tecnologia de Conformat (IWU); la Universitat de West Bohemia (UWB); SSAB; el Grup Antolin (GAI); ROVALMA S.A. i Salzgitter Hydroforming GmbH & Co. KG (SZHF).

Dades generals

Projecte

effiPRESS – Desenvolupament de nous processos de transformació mitjançant estampació en calent, a partir de noves famílies d’acers, així com nous materials per a la construcció de les matrius d’estampació.

Referència del projecte

RFSR-CT-2015-00019

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria RFCS (Research Fund for Coal and Steel) de la Unió Europea, 2015

RFCS LOGO