Desenvolupament de tecnologies innovadores i competitives per disminuir els costos associats a la gestió i al tractament d’efluents residuals de composició complexa amb l’objectiu d’obtenir aigua de qualitat adequada per a la seva gestió.
El projecte EFLUCOMP té com a objectiu la recerca en tecnologies competitives i cost-eficients per abordar la problemàtica associada a la presència de contaminants a efluents, com la matèria orgànica persistent o l’elevada salinitat. Entre aquestes tecnologies, destaquen les de separació (membranes, precipitació, adsorció), els processos biològics i altres tecnologies innovadores, com els processos d’oxidació avançada.
La solució d’EFLUCOMP disminueix els costos d’explotació i operació dels tractaments, garantint l’eficiència en la reducció de contaminants i posant èmfasi en el cost energètic i de reactius. A més, facilita la implementació de sistemes per a la recuperació de productes de valor i la obtenció d’una aigua amb la qualitat requerida per poder ser reutilitzada en les pròpies instal·lacions que generen efluents residuals.
EFLUCOMP, coordinat per Eurecat a través de la seva Unitat de Sostenibilitat, compta amb la participació dels principals centres de recerca del sector, com la Universitat Rovira i Virgili, Leitat i l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), a més de les empreses Protecmed, Aplicat, Acciona i Deisa, juntament amb empreses gestores del cicle de l’aigua com Aitasa i Aqualia.
Dades generals
Projecte
EFLUCOMP – Recerca en tecnologies cost-eficients basades en processos de separació, biològics i altres processos innovadors per al tractament d’efluents complexes
Referència projecte
COMRDI16-1-0065
Programa i convocatòria
EFLUCOMP és un dels sis projectes de la Comunitat RIS3CAT Aigua acreditada per la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) finançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea en el marc del programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020