EK2.0 desenvolupa algoritmes d’intel·ligència artificial que, a partir del seguiment remot del comportament i condicions de salut del pacient crònic, fràgil o en situació de dependència, possibiliten la creació de noves eines i solucions de gestió per al personal sociosanitari.

Els algoritmes proporcionen un valor afegit a les funcionalitats actuals dels sistemes utilitzats en l’entorn clínic i sociosanitari en permetre integrar i aprendre de les dades de sensors que capturen tant la informació ambiental com dades de salut personal o activitat física, per la seva integració amb les dades d’història clínica disponibles.

Els resultats del projecte s’utilitzaran per a la implementació de noves eines sobre una plataforma oberta i interoperable que recolzi el dia a dia dels professionals del sector sociosanitari, dins i fora de l’hospital, així com per l’ajuda a la presa de decisions aplicada a l’atenció social i sanitària. La plataforma desenvolupada permetrà tant la incorporació de noves fonts de dades com la interconnexió amb altres sistemes, com poden ser sistemes de reconeixement emocional o anàlisis de paràmetres biomètrics.

El projecte compta amb un consorci format per l’empresa Seidor, una multinacional referent en solucions de consultoria de software de gestió, i Eurecat, a través del Departament de Valorització i la Unitat Tecnològica de eHealth.

Dades generals

Projecte

EK2.0 – Implementació d’algoritmes d’intel·ligència artificial aplicats a sistemes professionals de gestió d’informació clínica i social per a l’atenció sanitària predictiva a distància i el suport a la presa de decisions en entorns de fragilitat i o dependència.

Referència projecte

RTC-2017-6677-1

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel MINISTERI DE CIÈNCIA, INNOVACIÓ I UNIVERSITATS i per la Unió Europea, en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal de Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes a la Societat, dins el Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.

FEDER