EKOFERM EURECAT

Desenvolupament de fermentats vegetals a base de fruita i verdura innovadors i d’alt valor funcional.

El projecte EKOFERM vol assolir un coneixement més profund del desenvolupament de fermentats vegetals, així com de begudes fermentades com la kombutxa

Amb aquest objectiu, EKOFERM identifica les matèries primeres i els punts crítics del procés, realitzant proves de concepte i disseny de producte i impulsant una caracterització tecnològica dels productes innovadors.

El desenvolupament d’aquests productes va dirigit a donar suport a les petites i mitjanes empreses del sector agrícola català, revalorant i donant sortida a la producció de cultius ecològics no comercialitzables, ja sigui per excedent de producció o per falta d’adequació als estàndards de qualitat de la venda al detall.

Els productes desenvolupats tindran un alt valor funcional gràcies a l’elevat contingut en compostos bioactius tals com àcids orgànics i polifenols. Aquests productes d’alt valor afegit impulsen la competitivitat de les empreses del sector, en un mercat de productes ecològics altament competitiu i a l’alça.

Eurecat participa en EKOFERM a través de la seva Unitat de Nutrició i Salut. El projecte està coordinat per la Fundació Drissa i compta amb la participació del Clúster Èxit.

Dades generals

Projecte

EKOFERM – Valorització de productes de l’horta ecològica mitjançant fermentats vegetals

Referència del projecte

56 21 066 2021 3A

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 (Cooperació per a la innovació) a través del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.