EM@S EURECAT

Conscienciació entre els estudiants i la societat sobre la gestió dels residus electrònics, el cicle de vida dels components electrònics i les oportunitats de negoci relacionades.

El projecte E-M@S organitza campanyes per involucrar a les escoles i crea materials educacionals d’alt valor amb l’objectiu d’educar a més de 100 estudiants de secundària europeus, a les seves respectives famílies i a les comunitats locals, sobre la importància de les matèries primeres, la cultura dels residus electrònics i les oportunitats de negoci associades a aquest sector.

En el marc del projecte, s’organitzarà una campanya a nivell local per recollir residus electrònics i activitats per mostrar els resultats de les solucions proposades per E-M@S.

La Unitat de Sostenibilitat d’Eurecat ha participat en la preparació dels continguts dels materials científics, en la organització de les visites a empreses i laboratoris d’investigació de referència i en el desenvolupament d’activitats de formació en escoles sobre els Residus de Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE), el concepte d’economia circular i les matèries primes crítiques.

El consorci del projecte, liderat pel Hub Innovaziona Trentino (HIT), està format pel Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, Industria i Navegació de Catalunya, el Consell Nacional de Recerca d’Itàlia (CNR), la Fundació Bruno Kessler, l’Institut Suec de Recerca Ambiental (IVL Svenska Miljoeinstitutet AB), Relight, la Universitat de Trento i la Universitat de Limerick.

Dades generals

Projecte

E-M@S. E-MINIMG@SCHOOL

Referència projecte

Núm. 17144

Programa i convocatòria

Projecte finançat per la Comissió Europea mitjançant el programa EIT Raw Materials de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia, en el marc del programa Horizon 2020