ERKSENS EURECAT

Nou dispositiu per al diagnòstic i la monitorització d’hemoglobina i potassi per a la detecció i monitorització de la malaltia renal crònica.

Actualment, més de 90 milions de persones a la Unió Europea pateixen algun tipus de malaltia renal crònica (MRC), una afecció en la qual la funció renal es veu deteriorada i que pot tenir greus complicacions per la salut, com la diabetis o la hipertensió arterial. La detecció precoç i el control d’aquesta malaltia és fonamental per evitar que la salut del pacient empitjori i millorar la seva qualitat de vida.

El projecte ERKSens desenvolupa un innovador sensor d’hemoglobina-potassi amb l’objectiu de millorar el seguiment de l’evolució de la malaltia renal crònica. El principal avantatge d’aquest nou sensor és que permet donar una resposta més ràpida, i facilitar el seguiment de la malaltia per a ajustar el seu tractament personalitzat. El sensor impulsat per ERKSens mesura l’hemoglobina i el potassi en un mateix dispositiu que és d’ús personal – el pacient el podrà utilitzar a casa – i mèdic, des de la mateixa consulta d’atenció primària.

La Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Integrats d’Eurecat participa en el projecte desenvolupant el nou sensor d’hemoglobina-potassi basat en electrònica impresa i híbrida. D’altra banda, ERKSens compta amb un consorci format per l’empresa CreatSens Health, amb col·laboració de l’Hospital Clínic de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili (URV).

ERKSens EURECAT

Dades generals

Projecte

ERKSens – Determinació de potassi capil·lar amb correcció d’hemoglobina per al seguiment de la malaltia renal crònica.

Referència del projecte 

RTC2019-007026-1

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria de l’any 2019 de PROYECTOS DE I+D+i “RETOS DE COLABORACIÓN” dins del programa estatal d’investigació, desenvolupament i innovació orientat als reptes de la societat, del Ministerio de Ciencia e Innovación.